Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alkatrészt cseréljek a...

Milyen alkatrészt cseréljek a számítógépemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Lenne egy PC-m, amit használtan vettem, és néha akad/lefagy/nagyon sokáig tölt pl: internetezésnél, akár játék közben. A gép nem poros nagyon, bár a háza eléggé engedi be a port.

Konfig:

Alaplap: Asrock 970 Extreme 3

RAM: Kingston 2x8 GB DDR3 1866 MHz Hyper X Fury Black

VGA: GIGABYTE GTX 1060 3G DDR5

CPU: AMD FX 8300

CPU hűtő: Deepcool Gammaxx 300

Táp: Chieftec iArena 600W

HDD: TOSHIBA 1TB 32MB SATA3

Ház: Zalman Z11 Plus.

Lehet a procit kéne cseréljem, vagy esetleg SSD-t kellene bele tegyek? Nem tudom ismeritek-e a SeeMTA-t, de nagyon laggol. Olyat szeretnék ebből kihozni hogy ne akadjon, vigye nagyjából a PUBG-t, és a SeeMTA-t. GTA 5-t tökéletesen viszi.

Proci cserénél I7-6700K-ra gondoltam, egy Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4 alap lapot néztem ki alá, és esetleg egy be quiet! Dark Rock 3 hűtőt a tuning mellé. Ha esetleg nem vinnék el a régi alap lapot, hűtőt és procit csak picit olcsóbb procit tudnék venni. Segítségeteket kérem!

2017. szept. 24. 22:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha a ramok megtartása lenne a cél, javaslom a haswell procikat. I5/i7 használtan persze.

Vagy eladod a procit, ramot, lapot és a fent említett i7 vagy ryzent veszed.

Nekem is 16 gb ddr3 memóriám van egy haswell i5-el. De én majd i7-re cserélek, a ramok maradnak. Számomra nem indokolt, hogy generációt váltsak, mert amennyibe kerülne, annyi teljesítménytöbbletem nem lenne.

Amúgy egy alapos szoftveres karbantartás nem ártana. És nem csak ilyenkor, mikor ég a ház, hanem rendszeresen. Megnézni az automatikusan induló progikat, ami nem kell feltétlen kilőni, ugyanígy sok a felesleges szolgáltatás is, amit egy átlagfelhasználó nem használ. Registry pucolás, defragmentálás, stb...

2017. szept. 25. 07:02
 12/17 anonim ***** válasza:
Én legelső körben tápot cserélnék. Megbízhatatlan darab, és a lefagyások a rossz feszültségleadás miatt is lehetnek.
2017. szept. 25. 11:25
 13/17 A kérdező kommentje:
Ezt nem teljesen értem, miért adjam el a ramot? A ram megtartása lenne a cél. És milyen megbízható tápot vegyek akkor?
2017. szept. 25. 16:24
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem kell eladni. Veszel 1150-es lapot, hozzá valamelyik i5-öt (haswell refresh)-verziósat, azoknàl javították a túlzott melegedést (alacsonyabb kupakot, jobb pasztát kaptak).
2017. szept. 25. 16:31
 15/17 anonim ***** válasza:

Ami a tápot illeti, én az EVGA B3 450W-ot vagy a Corsair CX 450M-et tudom melegen ajánlani, az ársávban nem nagyon akad párjuk (15-16k-ért), ez a belépőszint felső szegmense.

Esetleg ha többet szánsz rá, a 25-30 ezer közti régióban még ott az EVGA G3, Seasonic Focus Plus 550W, Corsair RM550x is, ez már egy magasabb kategória, és akár 8-10 évig is simán kiszolgálhatnak.

2017. szept. 25. 23:36
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha olcsón akarsz kijönni:

Corsair rmx 550 táp

Egy SSD beszerzése.

Ha a pénz nem.számít, eladó a mostani konfigot ahogy van, és veszel egy új gépet.

Aminek a lelke vagy egy i7 7700, vagy egy Ryzen 5.

8gb rám alap legyen, és NORMÁLIS táp, valamint SSD.

2017. szept. 30. 10:19
 17/17 A kérdező kommentje:
250k-ért milyen gepet tudnék venni? Tudnál mondani egy teljes konfigot? Ha lehet SSD-vel, 16 GB RAMmal
2017. szept. 30. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!