Milyen alkatrészt cseréljek a számítógépemben?
Sziasztok. Lenne egy PC-m, amit használtan vettem, és néha akad/lefagy/nagyon sokáig tölt pl: internetezésnél, akár játék közben. A gép nem poros nagyon, bár a háza eléggé engedi be a port.
Konfig:
Alaplap: Asrock 970 Extreme 3
RAM: Kingston 2x8 GB DDR3 1866 MHz Hyper X Fury Black
VGA: GIGABYTE GTX 1060 3G DDR5
CPU: AMD FX 8300
CPU hűtő: Deepcool Gammaxx 300
Táp: Chieftec iArena 600W
HDD: TOSHIBA 1TB 32MB SATA3
Ház: Zalman Z11 Plus.
Lehet a procit kéne cseréljem, vagy esetleg SSD-t kellene bele tegyek? Nem tudom ismeritek-e a SeeMTA-t, de nagyon laggol. Olyat szeretnék ebből kihozni hogy ne akadjon, vigye nagyjából a PUBG-t, és a SeeMTA-t. GTA 5-t tökéletesen viszi.
Proci cserénél I7-6700K-ra gondoltam, egy Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4 alap lapot néztem ki alá, és esetleg egy be quiet! Dark Rock 3 hűtőt a tuning mellé. Ha esetleg nem vinnék el a régi alap lapot, hűtőt és procit csak picit olcsóbb procit tudnék venni. Segítségeteket kérem!
Nha figyelj nallam igy nez ki a dolog:
Proci: AMD Ryzen 5 1600X, 3600 MHz
Huto:Corsair H60
Alaplap: Asus CROSSHAIR VI HERO
Ram: DDR4 16GB 3000Mhz
Vkartya: GTX 750TI :(
Nagyjabol igy nez ki. Az alaplap nagyon olcso volt akkor :D
En azt mondom, hogy jatekra egy sima 1600-as is eleg. Sot neked a jatekok jobban mennek mivel jobb kartyad van ;).
Neked windowst kell újratelepíteni, ha hardver okozná a fagyást, akkor vagy állandóan csinálná, vagy az erőforrás igény növekedésével (pl játék alatt) jelentkezne a probléma. De így, hogy néha-néha akár netezés közben jön elő ez szoftveres gond lesz.
Egyébként játékra videókártáyra fejlessz, ha már valamit akarsz venni, illetve semmikép ne vegyél olyan procit, mihez nem tudod a ramjaid használni, mert annak most aranyban mérik az árárt. Egy régebbi szériás proci 10-20%-al gyengébb csak, kb ha csak nem akarsz 4k/VR-ban játszani (márpedig ezzek a videókártáyval nem fogsz;), akkor semmi értelme venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!