Miért csinálja ezt?
Tegnap lett új gépem a fontps részeit leírom: Sandisk SSD Asus z170-P alaplap gtx 1070 mini itx.
Amikor megkaptam jó volt a vodeókártya de miután hosszabb időre otthagytam és visszamentem már nem adott képet ezért probálkoztam a biosban állitgatni hogy hátha át tudom állítani hogy az adja. De most is csak a cpu-val tudok képet csinálni és ha bekapcsolom a gépet rengeteget kell várnom és nem jönnek be az alaplap logoi hanem egyből a bejelentkező képernyő(windows10) és ha nyomogatom az f2-öt akkor a billentyűzet villágításából látszik hogy bejön és utána ha megnyomom f10-et meg az entert akkor is csinál valamit mintha az alaplapnak a dolgait teljes egészében nem látnám, de nemtudom miért. Mit csináljak? Tudna valaki segíteni? Nagyon fontos lenne, most lett meg ez a gép és nagyon nem akarom elszúrni.
Hát,
ha nem lenne garanciális akkor én frissíteném a biost első körben.
Aztán usb kulcsról indítanám és megnézném egy másik rendszerrel bejön-e.
Ha garanciális vagy cserélhető még a konfig akkor viszont szigorúan visszaküldeném - oldja meg az eladó.
Egy napos gép ha elromlik ott valami gyári hibás volt...
Ha tegnap vetted simán lehet gyári hibás is.
Pl. ha egy kondinak nem elég a kapacitása ezért az egész áramkör erőlködik és megöli magát, vagy egy hibás áramkört beindítasz ... ... ....
Biossal nem tudod elrontani, maximum ha rosszul állítod be nem fog működni.
De defaultra állítva menni kell utána mindennek ha ilyet teszel is.
Tényleg, ezt is kipróbálhatod.
Valamikor réges-rég, főként Asrockos alaplapoknál volt olyan hogy auto-ra állítva el sem indult a gép, be kellett mindent kézzel állítani. De ezen az időszakon már túl vagyunk, ha defaultra teszed és átállítod a PCI-E re akkor mennie kell ha nem hibás.
Valószínűleg az történik hogy amit beállítottál arról érzékeli hogy nem oké, - visszaállít magától és ilyenkor nem tudod befogni a biost.
Vidd vissza, ne szenvedj vele.
Ha hibás a kártya lehet addig nyúzod mag elvisz még valamit magával.
Egy dolgot próbálnék már csak ki, hogy másik gépbe dugva mit csinál. Ha van rá lehetőség, - ha nincs akkor majd a boltban kipróbálják.
Nem tudom mennyire van kedved és helyed de a Windowst is újra húzhatod.
A driver hiba így is kiderül.
Azonban sok olyan hibás kártyát láttam már ami simán még elműködött, amikor 3d-be kapcsolták, vagy drivert raktak rá meghalt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!