Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csinálja ezt?

Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Tegnap lett új gépem a fontps részeit leírom: Sandisk SSD Asus z170-P alaplap gtx 1070 mini itx.

Amikor megkaptam jó volt a vodeókártya de miután hosszabb időre otthagytam és visszamentem már nem adott képet ezért probálkoztam a biosban állitgatni hogy hátha át tudom állítani hogy az adja. De most is csak a cpu-val tudok képet csinálni és ha bekapcsolom a gépet rengeteget kell várnom és nem jönnek be az alaplap logoi hanem egyből a bejelentkező képernyő(windows10) és ha nyomogatom az f2-öt akkor a billentyűzet villágításából látszik hogy bejön és utána ha megnyomom f10-et meg az entert akkor is csinál valamit mintha az alaplapnak a dolgait teljes egészében nem látnám, de nemtudom miért. Mit csináljak? Tudna valaki segíteni? Nagyon fontos lenne, most lett meg ez a gép és nagyon nem akarom elszúrni.

2017. júl. 27. 00:15
1 2
 1/20 Shaddark ***** válasza:

Nem sokat értek a kérdésből, de F2 vagy del nyomkodása után nyomj F7-et az EZ módba jutáshoz.

Ezt a POST (rendszerteszt) alatt tedd, ne várd meg míg lefut. Technikailag úgy néz ki, hogy nyomkodod az F2-őt és a DEL gombokat amikor bekapcsolod a gépet.

A képernyő alján ki szokta írni milyen lehetőségek vannak.

A kézikönyvében amúgy benne van :)

Amúgy... A beállított videokártya nem adott képet.

Ezért át szeretted volna állítani másikra.

Ezt úgy teszed hogy a beállított által adott képet nézed, ami ezek szerint mégis ad képet?

Vagy most mi van? :))))

2017. júl. 27. 10:31
 2/20 Shaddark ***** válasza:

[link]

40. oldal.

2017. júl. 27. 10:33
 3/20 A kérdező kommentje:
Na most ezt én se értem. De most az a gond, hogy bemegyek a biosba átállítom cpu graphicsról PCIE-re vagy autora mentem és kilépek, töltésnél megáll az asus felíratnál újraínditom emiatt és visszaáll CPU graphicsra. Amikor a save and exitre úgy megyek hogy közbe átdugom a videókártyába képet nem ad. Visszadugom az alaplapba újraínditom és megint van kép. Így most ez a helyzet így talán érthető. :D Lehet késő volt már nekem amikor a kérdést kiírtam. XD
2017. júl. 27. 10:58
 4/20 Shaddark ***** válasza:

ha jól értem akkor egy olyan videokártyát szeretnél használni ami nincs benne?

Ezekbe az alaplapokba csak olyan procit tehetsz amikben eleve van grafikus kártya, ezért (is) nincs benne külön alaplapra szerelt.

A PCI-E a biosban szerintem akkor működik ha az alaplapba való PCIE aljzatú videokártyát raksz.

2017. júl. 27. 11:32
 5/20 A kérdező kommentje:
A processzor egy i5-7600k az adja most is a képet. De én azt akarom hogy a gtx 1070-em adja a képet de valamiért mindig a cpu-ra állítja vissza a bios
2017. júl. 27. 11:36
 6/20 Shaddark ***** válasza:

Ah. tehát van az alaplapban kártya :)

Láttam ott egy auto / PCI-E beállítást.

Szürkébe dugtad.

Elméletileg mindent jól csináltál, autóról pci-e re.

Én kipróbálnám az igpu multi monitor-t, ekkor mindkét kártyának mennie kell.

Így meg tudod nézni mi a gond a másikkal.

Ami elő szokott fordulni:

- Kicsi a táp a videokártyához ezért behal ha komolyabb terhelést kap.

- Nincs rádugva a külső kártyára a + tápfeszültség a külön vezetékkel.

- Driver probléma, ilyenkor célszerű leuninstallálni minden grafikus drivert a gépről, a beépítettel menjen a CPU grafika is, majd újraindítás után átkapcsolni.

- Alaplapi driverek hiánya.

2017. júl. 27. 11:56
 7/20 A kérdező kommentje:
A gép összerakott, de belelátok a kábel bevan dugva a kártyába, a táp egy 700wattos cooler master. A multi monitort kiprobálom, néztem már csak nemtudtam mire jó
2017. júl. 27. 12:09
 8/20 A kérdező kommentje:
Az alaplap és a videókártya kivan kötve a monitorra úgyhogy látom mind a kettőt a multi monitorral s ejön be
2017. júl. 27. 12:25
 9/20 Shaddark ***** válasza:

Ez nekem kártya hibának tűnik így akkor :(

De próbáld meg elindítani egy cd-ről bootolható Linuxal, azzal mit csinál.

Így kiszűrhető a driver hiba.

Ha azzal sem jön be akkor másik gépben kellene kipróbálnod a kártyát, vagy visszaadni a boltnak ha ezt is most vetted.

2017. júl. 27. 12:28
 10/20 A kérdező kommentje:
Nincs dvd meghajtó rajta a drovereket is a gyártó oldaláról szedtem le. Csak az a baj, hogy rajta van ez a garancia matrica
2017. júl. 27. 12:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!