Miért csinálja ezt?
Tegnap lett új gépem a fontps részeit leírom: Sandisk SSD Asus z170-P alaplap gtx 1070 mini itx.
Amikor megkaptam jó volt a vodeókártya de miután hosszabb időre otthagytam és visszamentem már nem adott képet ezért probálkoztam a biosban állitgatni hogy hátha át tudom állítani hogy az adja. De most is csak a cpu-val tudok képet csinálni és ha bekapcsolom a gépet rengeteget kell várnom és nem jönnek be az alaplap logoi hanem egyből a bejelentkező képernyő(windows10) és ha nyomogatom az f2-öt akkor a billentyűzet villágításából látszik hogy bejön és utána ha megnyomom f10-et meg az entert akkor is csinál valamit mintha az alaplapnak a dolgait teljes egészében nem látnám, de nemtudom miért. Mit csináljak? Tudna valaki segíteni? Nagyon fontos lenne, most lett meg ez a gép és nagyon nem akarom elszúrni.
Nem sokat értek a kérdésből, de F2 vagy del nyomkodása után nyomj F7-et az EZ módba jutáshoz.
Ezt a POST (rendszerteszt) alatt tedd, ne várd meg míg lefut. Technikailag úgy néz ki, hogy nyomkodod az F2-őt és a DEL gombokat amikor bekapcsolod a gépet.
A képernyő alján ki szokta írni milyen lehetőségek vannak.
A kézikönyvében amúgy benne van :)
Amúgy... A beállított videokártya nem adott képet.
Ezért át szeretted volna állítani másikra.
Ezt úgy teszed hogy a beállított által adott képet nézed, ami ezek szerint mégis ad képet?
Vagy most mi van? :))))
ha jól értem akkor egy olyan videokártyát szeretnél használni ami nincs benne?
Ezekbe az alaplapokba csak olyan procit tehetsz amikben eleve van grafikus kártya, ezért (is) nincs benne külön alaplapra szerelt.
A PCI-E a biosban szerintem akkor működik ha az alaplapba való PCIE aljzatú videokártyát raksz.
Ah. tehát van az alaplapban kártya :)
Láttam ott egy auto / PCI-E beállítást.
Szürkébe dugtad.
Elméletileg mindent jól csináltál, autóról pci-e re.
Én kipróbálnám az igpu multi monitor-t, ekkor mindkét kártyának mennie kell.
Így meg tudod nézni mi a gond a másikkal.
Ami elő szokott fordulni:
- Kicsi a táp a videokártyához ezért behal ha komolyabb terhelést kap.
- Nincs rádugva a külső kártyára a + tápfeszültség a külön vezetékkel.
- Driver probléma, ilyenkor célszerű leuninstallálni minden grafikus drivert a gépről, a beépítettel menjen a CPU grafika is, majd újraindítás után átkapcsolni.
- Alaplapi driverek hiánya.
Ez nekem kártya hibának tűnik így akkor :(
De próbáld meg elindítani egy cd-ről bootolható Linuxal, azzal mit csinál.
Így kiszűrhető a driver hiba.
Ha azzal sem jön be akkor másik gépben kellene kipróbálnod a kártyát, vagy visszaadni a boltnak ha ezt is most vetted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!