Miért kerül többe az Intel i5 az i7-nél?
Nemrég vettem egy számítógépet és rákerestem mennyi az ára annak a processzornak ami benne van. Intel Core i7 870, 2.93GHz. Nem egész 40.000Ft,
(Nem tudom, hogy ide lehet-e linket beszúrni szóval az lentebb van)
de az i5-nek pedig majdnem 60.000Ft. Tudom, hogy ami többe kerül az nem mindig jobb, de szerintem a hardvereknél nem igaz ez az állítás.
Oh, a te i7-ed lényegében egy továbbfejlesztett LGA775-ös Quad, Hyper Threading támogatással, bő 8 éves. olyan idős, hogy még az FX8320E is simán otthagyja a fenébe :)
Egyébként mivel a bolti ára nem az igazi, a használt árát kell figyelembevenni ami kb 9000ft.
Míg az i5 amit linkeltél egy jelen generációs, idei, csúcsprocesszor, jó energiagazdálkodással, effectív feldolgozókkal.
Na ezért kerül többe.
„Oh, a te i7-ed lényegében egy továbbfejlesztett LGA775-ös Quad, Hyper Threading támogatással, bő 8 éves. olyan idős, hogy még az FX8320E is simán otthagyja a fenébe :) ”
Ezzel azért vitába tudnék szállni, de most már késő van ahhoz...
Alapvetően az említett i5 annyival többet is ér. Nem csak azért, mert az újabb foglalatokból származó előnyök (pl usb-c, sata 6g, m.2 stb) jönnek vele, hanem azért, mert sokkal nagyobb órajelen pörög és egy órajel alatt többször annyi utasítást tud végrehajtani. Természetesen nem utolsó szempont az sem, hogy az i7 sokkal jobban melegszik, ezért kevésbé halk vagy drágább hűtésmegoldást kell hozzá választani.
Ami azt illeti, ennek az i7-nek a teljesítménye közelebb áll a pentium G4560-hoz, mint az i5-7500-hoz.
Azért mert kb. Az egyik legroszabb i7
Az id meg az egyik legjobbb azért kerül többe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!