Miért kerül ugyan annyiba egy i7-es és egy i5 ös lapotop?
Sziasztok, 1-2 hónapon belül szeretnék vásárolni egy laptopot.
Ami biztos, hogy 1920*1080 felbontású, 8gb RAM, 4GB VRAM 17.3"as kijelző szükséges. Napi szinten PhotoShophoz és, Dreamweaverhez és Mayához fogom használni. A kérdésem lényege az, hogy inkább egy alsó-kategóriás i7es lapotop éri meg, vagy egy ugyan olyan árban lévő, közép vagy felső kategóriás i5? (Ha egyáltalán a processzor teljesítménye miatt van egy áron a kettő)
A keret kb 220 000 Ft, de ha ár/érték arányban annyival jobb, akkor maximum 250 00 Ft.
i7 esetében ezt a laptopot találtam: [link] Ez 219.900 Ft, minden adata kecsegtetően hangzik, de jobb e vajon, mint egy hasonló árban lévő i5?
(Itt egy másik ami még megragadta a figyelmemet, ez is i7: [link] Ez 239.900 Ft és nem igazán tudom, hogy miben tér el a másiktól.)
i5 esetén itt van például ez: [link] Ez 228.990 Ft.
Talán érthetően megfogalmaztam értelegénemnek tárgyát, de azért összefoglalom röviden: Miért kerül néhány i5ös laptop ugyan annyiba mint egy azonos egyéb! hardverekkel rendelkező i7es lapotop?
Melyik lenne nekem a megfelelő választás? A fent említett adatok mindenképp szükségesek.
Nagyon szépen köszönöm előre is, további kellemes napot mindenkinek!
egyik sem jó az utolsó 2 jó lenne játékra viszont ezeknek sincsen olyan hűtés kialakítása ami elegendő lenne . Az asus rog laptopok azok kimondottan jól csinálják ezt a hűtés témát .
Munkára nem veszünk laptopot, mert az nem arra van - vitán felül, az a laptop ami teljesítményben megfelelő lenne minimum kétszer, de inkább négyszer ennyibe kerül(túlzás nélkül). Plusz az asztali gépedet nem kell kidobnod ha netán kevés lenne a cpu teljesítménye(tekintsünk el attól, hogy esetleg lehet cserélni a procit laptopnál is, a lehetőségek mindig fájdalmasan szűkösek).
Különböző boltokból linkelsz, ennyi a titok, 1:1 ugyanazt a procit láttam már 110k különbséggel is iponon pcx hez képest, az azért megdöbbentőbb volt.
Először is a videókártya:
Mndegyik 4GB, de a 940m ddr3-as, a 950m ddr5-ös (nyílván a ddr5-ös a jobb)
A processzorokról azt fontos tudni, hogy mkndegyik 2 magos, 4 szálas.
A két i7-es között sok eltérés nincs, az i5 gyengébb picivel. Dióhéjban ennyi, de itt vannak a processzorok:
Itt az árkülönbség a videókártyában van inkább.
Én mindenképpen a ddr5-ös kártyával ellátottat választanám, és persze amelyikben az i7-es proci van (nagyobb órajel, nagyobb cache, egyszóval erősebb)
Ez az én véleményem, remélem minden lényegesebbet említettem :)
A 2. i7es amit linkeltem, ugye az a ASUS X756UX-T4067D, valóban 950, de a leírásnál ez áll:
Videókártya típus Dedikált
Videó memória kapacitás 4 GB
Memória Típusa DDR3
Videó Chipset gyártó nVidia
Széria GeForce
Modell 950M
Szóval itt DDR3-at ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!