Minőségi 275 wattos táp létezik? És ha igen mennyibe kerül?
Sziasztok!
Tegnap apum hazaállított egy fél géppel, konkrétan:
Alaplap (gigabyte ga-45plm-s2)
Ebbe volt egy 1,6 ghz-es Celeron, na én ezt kicseréltem egy Core 2 Duo E7400-ra (Ugye ez 2,8ghz de csak két mag 1,2ghz-et lát az alaplap szóval még a 65 wattos fogyasztást se fogja elérni).
Van benne 2x1gb ram.
Egy IDE-s 80GB-os vinyó.
És egy ASUS HD6450 amit itthon találtam a szekrényben.
Valamint betettem a házba az összes itthon lévő optikai eszközt pontosan: 4db IDE-s CF meghajtó és 2db Floppy.
Ezekből elég ha 1CD meghajtót be tudok kötni.
A gépet az asztalomon egy Mini-ITX-es DELL táppal teszteltem ami 275 wattos és elég jó hatásfokú, de sajnos nem elég hosszúak a kábelei, valamint nincs rajta molex.
Szóval kellene egy nagyon fapados 275 wattos táp jó hatásfokkal, és némi védelemmel.
(Apum hozott haza egy 350 wattos Mercury-t de kimértem és 12v-on 11,87-et ad le 5v-on meg 5,18-at, szóval azt a világ minden kincséért be nem teszem.
Köszönöm a segítséget!
Én azt mondom szerezz be használtan egy Chieftec ctg 400W-os tápot. 5-6 ezerért már találni.
275W-osat pont nem ismerek a legkisseb amit ajánlani tudok egy be quiet s7 300w de az 11ezer illetve egy chieftec cps 350w de ez is 10ezer
Nem is csoda, hogy nem ismeri fel rendesen az alaplap az E7400at, mivel nem támogatja, csoda, hogy egyáltalán elindult vele:
Esetleg ha tényleg minimálisat szánsz tápra, akkor válassz ilyet:
De hardveraprón is találsz 5000 forintig jó, megbízható tápokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!