Szeretnék dönteni két konfig között. Nem igazán értek hozzá mélységeiben, és ilyen árban azért jó lenne tudni mások véleményét is. A lényegi kérdés: Mindkét kénfig ugyanannyiba kerül, melyiket válasszam? Részletek a leírásban.
1. konfig:
Intel Core i5-6600K, 4x 3.5 Ghz
8192 MB DDR4 RAM
1000 GB/120 GB SSD
4096 MB NVIDIA GTX 970
MSI Z170-A Pro
2. konfig:
Intel Core i7-4790 Quad-Core Prozessor
16GB DDR3
1000GB SATA-II
NVIDIA GeForce GTX 970
Biostar H81 Mainboard
Ezek között választanék, de nem tudom hogy például a 16 giga ddr3 vagy a 8 giga ddr4 a jobb. Vagy az i7es proci vs i5ös, de a 2-es konfigban nincs ssd. Na de látjátok ti is. Örülnék pár részletes véleménynek.
1. Az i5 6600k még virtual rality-re is elég, lényegében full hd játék, wqhd játék könnyedén megy majd rajta, évekig. Ez nyugodtan kijelenthető. Az alaplap kellően jó hozzá, 8 GB ram mindenre elég.
2. Az i7 4790 remek processzor, szintén hosszú évekre nyugodtan rá lehet bízni a gépet. 16 GB talán túlzás, nem sok alkalmazás veszi igénybe. A H81-es alaplap kissé fapados, 2 usb 3 és 2 sata 3 csatlakozója van csak, illetve csak 2 memória slot.
A helyedben az 1. számút venném. Modern, legfrisebb generációba tartozó, tuningolható proci, hozzá való alaplap, 120 gb ssd az oprendszernek, jó vga. Persze, ahogy írták, a tápot jó lenne ismerni, az kritikus pontja a gépnek.
Köszönöm a válaszokat. Annyival kiegészíteném, hogy mindkét konfig előre összerakott.
Az 1. konfig tápja: 550 W Corsair VS550 és a ház: Thermaltake Versa N24
A 2. konfignál egyben írják őket: Sharkoon Vaya II 600W
Szia!
En szemely szerint a 2. konfigra hajtanek. A 4790 is huzhato, csak annyiban kulonbozik a K verziotol, hogy annak magasabb a gyari orajele, illetve szorzozar mentes.
i5 4690-et hajtok egy Giga GTX970 OC-vel es egy 550W-os tappal. Ez fert bele, i7-et mar tulzasnak talaltam. Viszont az ujabb jatekoknal elonyodre valhat az a plusz 4 virtualis mag. Ez szemelyes velemeny/tapasztalat.
A 16 giga ram szerintem is picit sok, az SSD-bol azert nem csinalnek akkora gondot, mert gondolom mindegy, hogy a Chrome 1 vagy 3 masodperc alatt nyilik-e meg, vagy hogy a palya 1 helyett 1 perc 30 masodpercig fog tolteni :D
Egyes egyedul a tap miatt nem valasztanam a 2.-at. Nem hallottam meg errol a taprol, ez ugyan nem jelent semmit, de eleg fontos, hogy ez a resz (is) jo minosegu legyen!
Az elso konfignal a tap mar ismertebb :D ,de ha huzni szeretned a procit, szerintem egy 650W-os tappal mennel biztosra. Tusom, tudom, az a gep jo ha eszik teljes terheles alatt 300-350 wattot (hasonloan az enyemhez), de egyreszt a tapnak is van egy hatasfoka, raadasul idovel az is veszit a teljesitmenyebol.
Ha tudsz, valassz masik tapot a masodikba :D
Remelem tudtam segiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!