Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alaplapot, processzort...

Milyen alaplapot, processzort és videó-kártyát vagy memóriát (valamelyiket a kettő közül) vegyek, ami 25-30 ezerből kijön?

Figyelt kérdés

most újítok gépet... alaplap, videó-kártya(ezt kapom 256 MB), processzor de fogalmam sincs, hogy memóriát vegyek-e vagy inkább egy jobb videó-kártyát.

Lehet nem veszek memóriát és vidi-karit sem. 512-es memória az sz*rnak számít? főleg, ha új dolgok lesznek benne?

egyébként semmi extra célra nem kell (csaj vagyok), nem szeretek játszani, max sims és NFS (most wanted a kedvencem). Grafikázok majd (igen megint én kérdezek:D) és a monitor megvan, az egér még nincs, már csak a gépet kell tuningolni ilyen célra.

Légyszíves segítsetek, mert senki/semmi segítségem nincs :)

ui.: aqua-ból szeretnél vásárolni, de ha ipon-on talál valaki jó árban cuccokat, akkor meglesem.

LINKELJETEK HA LEHET VAGY ÍRJATOK TÍPUSOKAT!!

2010. máj. 19. 18:27
1 2 3 4
 11/34 bp1985 ***** válasza:
Még annyi, hogy én alaplap+cpu kombinációval kezdeném, és utána a vga, meg a ram. Bár nem biztos, hogy az új alaplap megeszi e a te ramodat. Ezt azért mindenképp nézd meg. Gyártó oldalán 2 perc alatt meg tudod keresni.
2010. máj. 19. 21:20
 12/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

Rengeteg segítséget adtál! Igazad van pár száz ft különbség nem lényeges, jobb a gyorsabb. :)

2010. máj. 19. 21:25
 13/34 bp1985 ***** válasza:
Azért írtam, hogy 200 ft szerintem már neked sem oszt, vagy szoroz. 3 gigánál is csak 300 forint. Viszont nem tudom, hogy tudjátok e, hogy ha 4 giga ram megy bele a gépbe, akkor 64 bites oprendszer kell hozzá, mivel a 32-es csak 3 gigát kezel.
2010. máj. 20. 01:16
 14/34 A kérdező kommentje:

úgy se lesz 4 gigás a ramom :D

egyébként úgy volt, veszek monitort...

[link]

aztán, nem vettem meg, hanem egy használtat kapok vissza...

Novita 19"-ra ami elég gyér.. nem tudom mennyire kell egy ilyen géphez jó monitor(?).

amiért a használtat választottam, annyi az ok, hogy spórolok, és lesz pénzem a gépre költeni...

a kérdésem: jó ez a novita is? (nem találtam neten róla adatokat, sehol sem forgalmazzák).

2010. máj. 20. 12:20
 15/34 A kérdező kommentje:

na ilyen van nekem.... azért a másik sokkal jobb :S

# 19" TFT,

# 1440 x 900 felbontás,

# 16 : 10 képarány,

# 300cd/m2 fényero, 800 : 1 kontraszt arány,

# 5ms válaszido

2010. máj. 20. 12:34
 16/34 bp1985 ***** válasza:
A Novita monitort nem ismerem, most hallok tőled másodszór erről a márkáról. Amit linkeltél, az jó monitor. Ideiglenesen szerintem jó lesz az a monitor, és ha lesz pénzed, megveszed azt, amit linkeltél. Nekem is volt pár napig 14-es crt amikor eladtam a 17-esemet, és nem vettem még meg a mostanimat. Hát igazából monitoron már nem nagyon éri meg spórolni, emrt ha egyszer behal az a Novita, akkor gondolom már gari sincs rá, monitor nélkül maradsz. Én nekem pont emiatt van elrakva a régi, hogyha bármi baj van, legyen mit használnom.
2010. máj. 20. 12:53
 17/34 A kérdező kommentje:

azért elég jól bírja, mert barátomé a monitor most, és neki elég jó gépe van, szóval ha nála nincs baj, és simán bírja a játékokat és nem kapcsolt ki, nem fagyott le, nem zavarodott be a képernyő, ezek szerint jó az :)

a kontrasztaránya nagyon szar, és azon ha akarok, sem tudok változtatni.

VISZONT talán egy grafikusnak nem kéne betelnie egy ilyennel.... majd meglátjuk.

azért.. 15 ezerért visszakapom a régit, és az új látod mennyi.

gondolkozom, megint :D

2010. máj. 20. 13:00
 18/34 A kérdező kommentje:
höhö... vásárolna az ember aqua-ról és nem töltbe az oldal 2 órája :D
2010. máj. 20. 19:44
 19/34 bp1985 ***** válasza:
Most már megy az aqua:)
2010. máj. 20. 20:22
 20/34 A kérdező kommentje:
pcx-en a ddr3-as alaplap amibe (gondolom integráltan) van 256-os vidikari :D
2010. máj. 20. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!