Mi a véleményetek az alábbi konfigurációról?
Gépvásárlás előtt állok és összeraktam egy buildet, mivel ez az első általam ősszerakott gép így felmerült bennem a kérdés hogy minden kompatibilitásban az megfelelő e, esetleg van e jobb ötletetek valamire.
Alaplap: [link]
Ház: [link]
Proci: [link]
Táp: [link]
RAM: 2* [link]
HDD: [link]
Videókártya: [link]
Optikai meghajtó: [link]
SSD-n még gondolkodok, de ha lesz akkor ezt szeretném belerakni: [link]
"Amúgy a Ryzenre visszatérve, nagyon sok cikket olvastam és az alapján döntöttem inkabb az Intel mellett."
Elhiszem hogy olvastad, de csak azt akartad észrevenni a szövegben ezért az is maradt meg, miért az INTEL.
Akinek jobb egy 4szálas szorzó záras proci annyiért, amiért már Ryzen 5 1600at kapni (6mag/12szál), az valamit nem fogott fel az olvasott cikkekben. Ez nem hogy az i5-öt, de az i7-et is lazán veri. Így akkor sokkal tartósabb lesz.
Asrock "Hyper I" támogatású lapjaihoz nem kell Mod Bios, van ilyen B150 és H170 is.
Vagy ilyen a Z170 Extreme 4 lap is.
Ezekben minden proci húzható BCLK emeléssel.
Igaza van BADABUM kollégának....a külső jelgenerátoros HYper lapok szintén húzhatók, mind 6-7 fázisú VRM szereltek,csak aránytalanul drágák. Viszont azokkal a 7 széria is húzható ha jól tudom... még nem próbáltam.
Szóval ha kell, hozok Neked i5 6400T procit újonnan 42,5k és egy baráti 200fsb mellett 4400mhz-en simán eljátszogatsz még vele évekig egy 3000ft hűtő kíséretében.
Az alaplap +proci+ hűtő kombinációt megúszod 75-80k között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!