Mi a véleményetek az alábbi konfigurációról?
Géptuningot tervezek részletekben és az alábbi konfigot raktam össze első körben. Kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye róla?
Alaplap: GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI
CPU: AMD X6 FX-6300 3.5GHz AM3+
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB GDDR5 192bit PCI-E
Memória: Corsair 16GB (2X8GB) DDR3 1600MHz
SSD: Samsung 750 EVO 2.5" 250GB
500 Wattos tápom van a konfighoz, a TDP értékek figyelembevételével elégnek kell lennie (gyártó szerint proci 95W, vidikari max. 120W). Az SSD-t rendszermeghajtónak tervezem, mellé adattárolónak HDD-t rakok. Az építő jellegű javaslatokat szívesen fogadom. :)
Tudod, egy fps és egy noname táp között pl. az lehet az egyik különbség, hogy míg az fps le is adja az 500 wattot, a noname lehet tud 150-et. (számtalan egyéb is van, ez csak egy kis része).
Szóval jó lenne ismernünk a tápegységed márkáját, hiszen az a gép szíve, nem a processzor, vagy a vga, nem is az alaplap, hanem a táp. Az mozgat mindent. Ha rossz a szíved, lehetnek izmos lábaid, de 10 méter után kifúlsz.
megpontosabban sem artana
sokkal lightosabb gepben hasznalnak ilyent helyedben
amugymeg ez most komoly hogy meg mindeg AM3+ ra akarsz epitkezni?
talan azt is lehetne hogy a tapod elad vagy egy netezos gepben hasznald majd
de persze ha erre akarsz epiteni te dontesed
intel 1151 es platformot nem szerenel?
#5 tapegysegre ertem de AM3+ ra is ervenyes
en AM3+ ra megkevesbe alapoznak mint arra a tapra
ellenben a gephez foleg ha AM3+ os szamit a stabil es minosegi tap
Xy4
>2016
>AMD FX proci
Nagyon rossz gép.
Én inkább így raknám össze:
Proci: i3 6100
Alaplap: MSI mortar b150m
Vga: GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB GDDR5 192bit PCI-E
Memória: kingston hyperx ddr4 2*4 vagy 1*8gb attól függ hogy mikor tudnád bővíteni.
Tápegység: XFX ts 430
SSD: Samsung 750 EVO 2.5" 250GB
Vagy vársz 2017-ig és veszel AMD ZEN-t (csak akkor vegyél ha ár/érték arányban jó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!