Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ehhez a konfighoz milyen táp...

Ehhez a konfighoz milyen táp kéne?

Figyelt kérdés

Processzor: AMD Phenom II X4 965

Videokártya: RX 470 4GB

Alaplap: asus m5a97 LE r2.0

Ram: 2x4GB DDR3 (1600MHz)

HDD: (nem tudom most hirtelen, hogy milyen, de ha számít, később leírom)

SSD: Nincsen, viszont a táppal együtt szeretnék venni.

(nem tudom, hogy elég-e ennyi adat.:D)

2017. ápr. 20. 18:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
na, hogy csináltam a "hasznosságmérőmet", meséld el nekem? Weboldallal számoltam ki, ok. Akkor ismét megkérdezem: olvastad amit írtam? kiszámoltam előtted. Milyen weboldalról beszélsz? De akkor ha az én "számolgatásom" butaság, mutasd be hogy lenne helyes, hisz te jobban tudod. hagyd, hogy tanuljak tőled!
2017. ápr. 20. 20:59
 22/32 anonim ***** válasza:

Az x4 965 és az rx 470 a kérdés,amik simán fogyasztanak ennyit,mint amikről hablatyolsz itt.És akkor még a tuningról nem is beszéltünk...

Mellesleg írj privátot,ha ideges vagy...

A legjobb áron a legnagyobb teljesítményt jelenleg a ZALMAN ZM700-TX szolgálja a minőségi tápok közül 20 000 forint környékén.

2017. ápr. 20. 21:17
 23/32 anonim ***** válasza:

igazad van, nem gtx 1080 volt a kérdés. akkor számoljuk ki ezt a fogyasztást is. nem weboldallal, itt számolom ki neked, ahogy az előbb tettem, tehát:

rx470 (megint csak ref.): 120W

phenom II x4 965: 125W

egyéb (alaplap, ram, stb): 100W

Ez megint csak 345W,(max terhelés), ismét van 105 Wattunk pluszba. Nyilván ez a számolgatás is hülyeség, de még mindig várom, hogy a tiédet mutasd be.

Nem írok privátot, az összes válasz segít a kérdezőnek, mivel a témáról beszélünk. Ugyanígy ideges sem vagyok, sőt itt mosolygok magamban, mert egy értelmes érvet nem tudsz felhozni.

Az utolsó mondatodra: de épp most cáfoltam meg, hogy a kérdezőnek szüksége van 700W teljesítményre. Nincs, feljebb van a számolásom. De érdekel a te módszered is!

2017. ápr. 20. 21:27
 24/32 anonim ***** válasza:

Feleslegesen veszekedsz vele, van egy mondás: "Ne vitázz a hülyével mert leránt a szintjére és ott elver a rutinjával."

Ami a fogyasztást illeti:

-a processzornál ott a hivatalos oldal, ami a MAXIMUM fogyasztást adja meg, amit normál körülmények közt az életben el nem ér, 60-70% a reális (Tehát egy 125w fogyasztású phenom 2 x4 965 nem fog neked alapjáraton 125w-ot enni, reálisabb a 70-90w fogyasztás)

-a videokártyánál a pci-e slot stabilan 75 wattot ad le meghibásodás nélkül (persze fel lehet nyomni akár 125w-ig is, de ezt csak tesztprogramok szokták tenni meg nem is túl egészséges szegény foglalatnak), a 6 pin-es kábelen stabil 75w, a 8 pines kábelen stabil 150w teljesítmény jön be. Az értékeket értelem szerűen össze kell adni. Például ha van egy kártyán 1db 6 pines meg 1db 8 pines csatlakozó, az 75w (slot)+75w (6 pin) + 150w (8 pin), 300 w fogyasztás, de ez megint a maximum, amit nem ér el a kártya, ha nem teszt programmal nyúzod, itt is reálisabb a 200-230w

-egyéb rendszer elemek, mint alaplap, ram, hdd, ssd, ledszalag, ledvilágítás, ventilátorok stb, 100w-ot mondanak rá, de ha nem világít mint egy fenyőfa, bőven elég 50w-ot hagyni rá.

A gyártó azért írja oda a videokártyához, hogy 400-500w ajánlott, mert ő nem lát bele a gépedbe, nem tudhatja, hogy neked egy 65w max fogyasztású intel proci van a gépedben mindenféle világító sallang nélkül, vagy fx 9590 kis kazán, hozzá a komplett karácsonyfa izzó készlettel, a táp minőségéről és megbízhatóságáról már nem is beszélve.

A processzorok a jelenlegi fejlődési ráta szerint egyre kevesebb áramot igényelnek, akárcsak a kártyák (ha megnézed a gtx 1080 is már 6+8 pines áramot igényel a régi 8+8 pines verziók helyett, teljesítményben mégis jobb). Ez köszönhető az architektúrának, a kisebb nm-es gyártási technológiának meg egyéb technikai dolgoknak.

Összességében lehet venni 700 wattos tápot, szó se róla, nyugodtan, mindenki azt vesz amit akar, csak szimplán nem fogod kihasználni amíg nem 2 high-end videokártyát raksz a gépbe (azokat meg nem fogom egy 20e tápra bízni, ha már kártyára telt, de ez már személyes vélemény).

A táp alapvetően nem egy kényes jószág, átalakítja az áramot és viszlát, ha gagyit is veszel, nem a tápnak lesz baja hiba esetén, hanem az alaplapnak, processzornak, rosszabb esetben videokártyának, ritkán memóriának, extrém esetben merevlemezeknek.

A zalman cég által kiadott saját dolgairól meg annyi a véleményem, hogy minden cég inkább fényezi magát, mint a hibákra hívná fel a figyelmet (tudom, mert termelő üzembe járok nap mint nap).

Ettől függetlenül nem írom le a zalman-t se, lehet ez egy új vetélytárs, csak nehéz róla tesztet találni, így addig érdemben nem is lehet nagyon nyilatkozni.

Ami engem illet már vagy 6 éve corsair tápom van (igaz ez egy hx650, de minőségben a 450m is hasonló színvonalat képvisel), semmi gondja, hangja sincsen, nem csapágyas, stb, nekem megérte a beruházást.

Kérdező, vedd azt amelyiket akarod, mert a vásárlás úgyis rajtad múlik. Szerintem nem kell 700w a gépnek, de ha fx 9590-ben gondolkodsz, vagy szimplán túl akarod biztosítani magad, hajrá.

2017. ápr. 20. 21:37
 25/32 anonim ***** válasza:

#24 mindenben igazad van, de én jobb szeretem 100wattal számolni a sallangot, de magam is tudom, hogy ez egy átlagos rendszerben nagyon ritka. Meg persze így könnyebb számolni is.

csak nehogy kiderüljön rólad is, hogy megbabráltad a "hasznosságmérődet".

2017. ápr. 20. 21:44
 26/32 anonim ***** válasza:
A kérdező írta,hogy késöbb fejlesztene,és tápot nem szeretne cserélni...Mi bajod azzal,ha van tartalék a tápban,ráadásul ugyanannyi pénzért mint a kis 450-es ára.Mi van,ha késöbb 2 vga-s rendszert szeretne(sli-cf),esetleg tényleg komolyabban tuningol.Na akkor nem lesz elég a 450-es táp...
2017. ápr. 20. 21:44
 27/32 A kérdező kommentje:
Nincs kb semmi led a gépemben, meg semmi.:D Azok a cuccok, amiket leírtam, azok benne lesznek, majd jövőre szeretnék venni egy gtx 1070-et, és egy i5 7600-at, 2x8 gb ramot, meg egy ASrock B250m-HDV alaplapot, viszont a háttértárakat+tápot+házat (ami egy nzxt s340 lesz) meg tartom, hogyha még jók lesznek addig. Az a 700w-s táp nem igazán tetszik, nem sok jót hallottam róla, de kinézete sem, mert nem akarok ilyen nagyon villogós, ledes gépet. Szóval lehetséges, hogy akkor a másik táp mellett maradok. Gondolkodtam azon is, hogy veszek egy Super Flower Leadex Silver 550W-t, mert a Super Flower-ről sok jót hallottam, viszont nem tudom, hogy megéri-e, és, hogy tényleg annyira jó-e.
2017. ápr. 20. 21:55
 28/32 anonim ***** válasza:

24-es is okosnak gondolja magát.Túlmagyarázzátok már az egészet.

A TDP keretet már a kis fx 8300-as procimnál is jóval túl tudom lépni léghűtéssel egy kis tuningnál,ahogy pl az r9 290x vga-mnál is...

Ehhez elég egy 8000 ft-os jobb cpu hűtö,és egy 22 000 ft-os jobban szellőző ház...

Mellesleg ha már a minőség szóba került.Akkor egy kis youtube válogatás a jó minőségü Corsair tápokról.

Egy kis venti csapágy hang:

https://www.youtube.com/results?search_query=corsair+psu+noise

2017. ápr. 20. 22:03
 29/32 anonim ***** válasza:

aki 750 wattos cx tápot vesz, az így jár:D

https://www.youtube.com/results?search_query=zalman+psu+noise

Itt meg zalman csapágy hangok vannak, akkor most melyik a jobb? Ha legalább a pontos típusról adtál volna valami normálisat, de ez nem több mint szimplán hasra csapás.

Teljesen felesleges ez a huza-vona, a jövőre kinézett i5 nem húzható, 65 wattot eszik maxon, a gtx 1070 meg max 225 wattot eszik. Ugyan ott vagyunk, hogy elég a 450w.

A 2 vga-s rendszerhez meg a zalman minősége is kevés, ugyanis 5% teljesítmény kilengés elég brutálisan megcsapkodja már a videokártyákat.

2017. ápr. 20. 22:09
 30/32 anonim ***** válasza:
Utoljára még erre is válaszolok:Akkor biztosan viccből ajánlja a Zalman sli-cf rendszerekhez is.Biztosan kamuznak.Mert a gyakorikerdeseken ezt írja pár troller...
2017. ápr. 20. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!