Ehhez a konfighoz milyen táp kéne?
Processzor: AMD Phenom II X4 965
Videokártya: RX 470 4GB
Alaplap: asus m5a97 LE r2.0
Ram: 2x4GB DDR3 (1600MHz)
HDD: (nem tudom most hirtelen, hogy milyen, de ha számít, később leírom)
SSD: Nincsen, viszont a táppal együtt szeretnék venni.
(nem tudom, hogy elég-e ennyi adat.:D)
Az x4 965 és az rx 470 a kérdés,amik simán fogyasztanak ennyit,mint amikről hablatyolsz itt.És akkor még a tuningról nem is beszéltünk...
Mellesleg írj privátot,ha ideges vagy...
A legjobb áron a legnagyobb teljesítményt jelenleg a ZALMAN ZM700-TX szolgálja a minőségi tápok közül 20 000 forint környékén.
igazad van, nem gtx 1080 volt a kérdés. akkor számoljuk ki ezt a fogyasztást is. nem weboldallal, itt számolom ki neked, ahogy az előbb tettem, tehát:
rx470 (megint csak ref.): 120W
phenom II x4 965: 125W
egyéb (alaplap, ram, stb): 100W
Ez megint csak 345W,(max terhelés), ismét van 105 Wattunk pluszba. Nyilván ez a számolgatás is hülyeség, de még mindig várom, hogy a tiédet mutasd be.
Nem írok privátot, az összes válasz segít a kérdezőnek, mivel a témáról beszélünk. Ugyanígy ideges sem vagyok, sőt itt mosolygok magamban, mert egy értelmes érvet nem tudsz felhozni.
Az utolsó mondatodra: de épp most cáfoltam meg, hogy a kérdezőnek szüksége van 700W teljesítményre. Nincs, feljebb van a számolásom. De érdekel a te módszered is!
Feleslegesen veszekedsz vele, van egy mondás: "Ne vitázz a hülyével mert leránt a szintjére és ott elver a rutinjával."
Ami a fogyasztást illeti:
-a processzornál ott a hivatalos oldal, ami a MAXIMUM fogyasztást adja meg, amit normál körülmények közt az életben el nem ér, 60-70% a reális (Tehát egy 125w fogyasztású phenom 2 x4 965 nem fog neked alapjáraton 125w-ot enni, reálisabb a 70-90w fogyasztás)
-a videokártyánál a pci-e slot stabilan 75 wattot ad le meghibásodás nélkül (persze fel lehet nyomni akár 125w-ig is, de ezt csak tesztprogramok szokták tenni meg nem is túl egészséges szegény foglalatnak), a 6 pin-es kábelen stabil 75w, a 8 pines kábelen stabil 150w teljesítmény jön be. Az értékeket értelem szerűen össze kell adni. Például ha van egy kártyán 1db 6 pines meg 1db 8 pines csatlakozó, az 75w (slot)+75w (6 pin) + 150w (8 pin), 300 w fogyasztás, de ez megint a maximum, amit nem ér el a kártya, ha nem teszt programmal nyúzod, itt is reálisabb a 200-230w
-egyéb rendszer elemek, mint alaplap, ram, hdd, ssd, ledszalag, ledvilágítás, ventilátorok stb, 100w-ot mondanak rá, de ha nem világít mint egy fenyőfa, bőven elég 50w-ot hagyni rá.
A gyártó azért írja oda a videokártyához, hogy 400-500w ajánlott, mert ő nem lát bele a gépedbe, nem tudhatja, hogy neked egy 65w max fogyasztású intel proci van a gépedben mindenféle világító sallang nélkül, vagy fx 9590 kis kazán, hozzá a komplett karácsonyfa izzó készlettel, a táp minőségéről és megbízhatóságáról már nem is beszélve.
A processzorok a jelenlegi fejlődési ráta szerint egyre kevesebb áramot igényelnek, akárcsak a kártyák (ha megnézed a gtx 1080 is már 6+8 pines áramot igényel a régi 8+8 pines verziók helyett, teljesítményben mégis jobb). Ez köszönhető az architektúrának, a kisebb nm-es gyártási technológiának meg egyéb technikai dolgoknak.
Összességében lehet venni 700 wattos tápot, szó se róla, nyugodtan, mindenki azt vesz amit akar, csak szimplán nem fogod kihasználni amíg nem 2 high-end videokártyát raksz a gépbe (azokat meg nem fogom egy 20e tápra bízni, ha már kártyára telt, de ez már személyes vélemény).
A táp alapvetően nem egy kényes jószág, átalakítja az áramot és viszlát, ha gagyit is veszel, nem a tápnak lesz baja hiba esetén, hanem az alaplapnak, processzornak, rosszabb esetben videokártyának, ritkán memóriának, extrém esetben merevlemezeknek.
A zalman cég által kiadott saját dolgairól meg annyi a véleményem, hogy minden cég inkább fényezi magát, mint a hibákra hívná fel a figyelmet (tudom, mert termelő üzembe járok nap mint nap).
Ettől függetlenül nem írom le a zalman-t se, lehet ez egy új vetélytárs, csak nehéz róla tesztet találni, így addig érdemben nem is lehet nagyon nyilatkozni.
Ami engem illet már vagy 6 éve corsair tápom van (igaz ez egy hx650, de minőségben a 450m is hasonló színvonalat képvisel), semmi gondja, hangja sincsen, nem csapágyas, stb, nekem megérte a beruházást.
Kérdező, vedd azt amelyiket akarod, mert a vásárlás úgyis rajtad múlik. Szerintem nem kell 700w a gépnek, de ha fx 9590-ben gondolkodsz, vagy szimplán túl akarod biztosítani magad, hajrá.
#24 mindenben igazad van, de én jobb szeretem 100wattal számolni a sallangot, de magam is tudom, hogy ez egy átlagos rendszerben nagyon ritka. Meg persze így könnyebb számolni is.
csak nehogy kiderüljön rólad is, hogy megbabráltad a "hasznosságmérődet".
24-es is okosnak gondolja magát.Túlmagyarázzátok már az egészet.
A TDP keretet már a kis fx 8300-as procimnál is jóval túl tudom lépni léghűtéssel egy kis tuningnál,ahogy pl az r9 290x vga-mnál is...
Ehhez elég egy 8000 ft-os jobb cpu hűtö,és egy 22 000 ft-os jobban szellőző ház...
Mellesleg ha már a minőség szóba került.Akkor egy kis youtube válogatás a jó minőségü Corsair tápokról.
Egy kis venti csapágy hang:
https://www.youtube.com/results?search_query=corsair+psu+noise
aki 750 wattos cx tápot vesz, az így jár:D
https://www.youtube.com/results?search_query=zalman+psu+noise
Itt meg zalman csapágy hangok vannak, akkor most melyik a jobb? Ha legalább a pontos típusról adtál volna valami normálisat, de ez nem több mint szimplán hasra csapás.
Teljesen felesleges ez a huza-vona, a jövőre kinézett i5 nem húzható, 65 wattot eszik maxon, a gtx 1070 meg max 225 wattot eszik. Ugyan ott vagyunk, hogy elég a 450w.
A 2 vga-s rendszerhez meg a zalman minősége is kevés, ugyanis 5% teljesítmény kilengés elég brutálisan megcsapkodja már a videokártyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!