Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső merevlemezemről eltűnt...

Külső merevlemezemről eltűnt egy mappám, hol keressem?

Figyelt kérdés
Eltűnt egy több mint 100 gigás mappa a HDD-mről. A meghajtó tulajdonságaiban még írja hogy 300 giga foglalt terület van benne, de ha a mappákat összeadom akkor csak 125 gigát ír. A számítógépen a rejtett mappák meg vannak jelenítve, több számítógépen is próbáltam, nincs rajta a keresett mappa.

2017. márc. 31. 13:49
1 2
 1/12 fosfosfosfos válasza:

- Ments le mindent nehogy másik mappáddal is ez legyen.

- Ellenőrizd, hogy véletlen nem csak rejtett lett a mappa.

- Recuva nevű progival futtass keresést rajta, ha úgy tűnik törölve lettek.

- Parancssorban menj a meghajtóra, pl G:\

és futtasd ezt a parancsot:

"attrib -h -r -s /s /d g:*.*"

(idézőjelek nélkül)

Hajrá

2017. márc. 31. 14:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Esetleg parancssorba rendszergazdaként futtatni:

chdsk G: /f /v /r /x

Ez ellenőrzést haj végre, ha megsérült volna.

Azonban ha véletlenül törölted, a legfontosabb, hogy addig ne másolj semmit sem a külső merevlemezre, különben felülíródhat az adatod. Ugyanis egy törlés alkalmával tényleges törlés nem hajtódik végre, csupán a fájlrendszerben az indexelésből kerül törlésre. Ha új adatot másolsz akkor viszont tényleg felülírja az "üresnek" megjelölt területet, azaz az adatodat. Van rá esély, hogy még ott van (ha törlés történt). Mindenképp egy fájl visszanyerő programot próbálj meg futtatni rajta, pl. amit az előttem lévő említett.

2017. ápr. 1. 09:10
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nem rejtett és nem lettek törölve, sajnos a recuva-val nem sikerült visszaállítani, az általa talált fájlok között nincs.

Mondtátok hogy a parancssorba írjam be "..". Na ez nekem sajnos nem működik. Valamit rosszul csinálok biztosan. Hogyan kell rendszergazdaként futtatni? Annyit csináltam hogy a parancssorba beírtam:

"G:\attrib -h -r -s /s /d g:*.*" és nyomtam egy entert.

Erre ő azt írja hogy a windows nem találja a keresett elemet, ellenőrizzem a beírt szöveg helyességét.

2017. ápr. 1. 11:54
 4/12 A kérdező kommentje:

Mindent lemásoltam róla a gépre (amit tudtam). 237 giga foglalt terület van rajta. Az eset vírusírtó 0,25 mp alatt ellenőrizte, nem talált rajta semmit.

Egyébként úgy kezdődött minden, hogy ebben a mappában volt egy film. Ezt a filmet tévével akarta elindítani, és valami olyasmit írt ki hogy a fájl nem található. Ezután laptopba dugva már nem láttam az egész mappát, majd ezután már a tv-sem mutatta.

2017. ápr. 1. 11:57
 5/12 AntZ ***** válasza:

Windows 8; 8.1; 10 rendszergazdai parancssorhoz nyomd le a windows gomb + X-et. Windows 7 start menü > windows > rendszer > jobb katt a paranccsosron. Utána ezt másold be (ha a meghajtód jele G):

chkdsk G: /f /r

2017. ápr. 1. 15:16
 6/12 AntZ ***** válasza:

* Lemaradt:

Windows 7 start menü > windows > rendszer > jobb katt a paranccsosron, és futtatás rendszergazdaként.

2017. ápr. 1. 15:17
 7/12 A kérdező kommentje:

Stage 4: Looking for bad clusters in user file data ...

Progress: 5710 of 24048 done; Stage: 23%; Total: 1%; ETA: 9:14:54

Elképzelhető hogy több mint 9 óráig állítja vissza a fájlokat?

2017. ápr. 1. 16:56
 8/12 AntZ ***** válasza:
Lehetséges, de le ne állítsd közben, mert minden eddigi mentésed elvész.
2017. ápr. 1. 20:53
 9/12 A kérdező kommentje:

Előszőr rögtönk kiakapcsoltam. Mert nem telnek a másodpercek, hanem kb fél percenként frissül, ezért azt hittem hogy nem csinál semmit. Akkor láttam hogy egy 0kb os fájlt vissza állított, az eltűnt mappám nevével. Ekkor gondoltam hogy akkor valamit biztos csinál. Na azóta megy, még 1 órát ír. Kíváncsi vagyok mit kapok belőle, és mi lesz majd használható azok közül.

Köszönöm szépen az összes tanácsot, segítséget.

2017. ápr. 1. 22:16
 10/12 A kérdező kommentje:

Sajnos a kilenc óra várakozás után, ugyan az a 0 kb-os fájl van a hdd-n az eltnt mappa címével.

[link]

Ez pedig amit a futtatás után kaptam. Most mire is vártam, minek kellett volna történni?

2017. ápr. 1. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!