Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a probléma a géppel,...

Mi lehet a probléma a géppel, hol keressem a hibát?

Figyelt kérdés

Épp játszottam és közben telepítettem egy KaOs féle Lords of the Fallent, már a telepítés végén volt mikor bejött egy kékhalál valami NTFS névre utalva.

Azóta be sem kapcsol a monitor és se kép se hang.

1x sikerült bejönnie de a Windows felirat előtt szemcsésedni kezdett a fekete képernyő, kis fehér pontokkal, ezután újraindítottam majd megint egy pár próbálkozás után bejött a Windows de nem tudott elindulni és nem találta a hiba okát (Windows 10 x64) majd később sikerült bejönni a Windowsnak, de ahogy bejött az asztal egyből megint lefagyott kékhalál...

Szinte minden új a gépembe, alaplap 1 hónapos új, CPU úgyszint 1 hónapos, videókártyát konkrétan ma vettem, próbáltam másikkal is, de azzal is ezt produkálja (régi: GTX 960, új: GTX 970)

Egyedül a táp pár éves (Corsair CX500).

Szerintetek hol keressem a hiba okát?

Ma vettem meg a videókártyát erre ez fogad...

Próbáltam azt, hogy levettem a CPU hűtőt majd ki és újra beillesztettem a procit, de semmi, próbálgattam ezt a ramokkal hátha valami érintkezés, de semmi, most ha bekapcsolva hagyom akkor a monitor sárgán világít kék helyett és ennyi.

Szerintetek merre induljak ezzel?

Aki tud kérem segítsem, aki nem az ne kövezzen, csak aki tud valamit ajánlani,

köszönöm előre is!!!

2016. aug. 24. 20:49
 1/7 A kérdező kommentje:

UI: Még annyit megjegyeznék, hogy az alaplap pirosan világít a procihűtő mellett, nem tudom ennek a lednek pirosnak kell-e lennie...normál esetben. Az alsó led viszont zöld, az szerintem okés

?!

2016. aug. 24. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
21%

Hát jó lett volna tudni mit is írt a kékhalál mint hibaforrást...

De én a VGA-ra tenném a lapjaimat mint hibaforrás...

Próbáld meg a 970 nélkül ha van IGP-d, ha elindul akkor a VGA eleve döglött volt már a megvételekor.

2016. aug. 24. 20:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Meg ha leírnád a gép alkotórészeit akkor megint csak előrébb lennénk...
2016. aug. 24. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
A "kékhalál valami NTFS névre utalva" lehetne valamivel konkrétabb is. Ez alapján a merevlemezzel történt valami, de ennél pontosabbat képtelenség mondani a pontos hibaüzenet ismerete nélkül.
2016. aug. 24. 20:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Mint írtam a másik videókarival ez volt a jelenség, most visszatettem a ramokat és elindult, a felső piros led nem világít.

Amúgy egy AMD konfig, 8350 és Sabertooth 990FX R2.0 lap egy BeQuiet! Dark Rock 3-as hűtővel.

A Windowsban hol lehet kinyerni a hiba forrását, gondolom naplózza valahol nem?

Thank you!

2016. aug. 24. 20:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Jó most úgy néz ki nincs probléma...nem tudom a ram csere okozta-e vagy sem, de most jó. Próbálom addig megkeresni az Eseménynaplóban közben a hiba nevét.
2016. aug. 24. 21:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Közben keresgettem a Windows-naplók között, de semmit nem találtam, ami BlueScreen-re utalt vagy hasonló.
2016. aug. 24. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!