Melyik RAM elosztás jobb a gépembe?
Figyelt kérdés
Tehát van egy PC-m amibe Dual Channel DDR3 RAM-t kell tenni, de nekem csak 1db 8Gb DDR3 1666Mhz -es kártyám van és egy 2Gb DDr3 1333Mhz-es. Jelenleg a 2 együtt van benne így adva ki 10 Gb-t, de olvastam valahol, hogy ez rontja az összteljesítményt. Miért rontja?
Ha kiveszem és csak a 8Gb nagyobb órajelű lesz bent észrevehető lesz valami különbség?
Azért olvasgattam kicsit utána, mert mostanában sokszor kék halált kap a gépem.
CFG:
Asrock: FM2A58M-DG3+
Amd A8-56000K with Radeon(tm) HD Graphics 3.60 Ghz 4 mag
Videókártya nincs benne APU-s a processzor a RAMból veszi a grafikus memóriát.
HDD: Maxtor 250 Gb SATA
2017. márc. 11. 15:46
1/12 A kérdező kommentje:
CPU: AMD A8 X4 5600K 3.6GHz FM2+ with Apu Radeon HD Graphics
pontosítva
2017. márc. 11. 15:56
2/12 anonim válasza:
Kb csak kimérni lehetne a különbséget, olyan kicsi, gyakorlatban 0 változást tapasztalnál.
3/12 MGéza válasza:
Rontja, mert nem egyforam frekvencián mennek és így leveszi a gyorsabb ram órajelét a kisebbére az alaplap. Valószínűleg duálban se tudnak működni, két azonos ram modul kéne neked, kitben, mondjuk 2x4GB, az lenne ideális az integráltnak.
4/12 A kérdező kommentje:
Ha teszek be mellé még egy ugyanilyen 8Gb-sat ugyanilyen órajellel akkor az jobban megdobja?
2017. márc. 11. 16:36
5/12 MGéza válasza:
Kit-re kéne cserélned a jelenlegi ramjaidat, legalább 1866Mhz-t javaslok integrált mellé.
6/12 anonim válasza:
A teljesítményt nem dobja meg.
7/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a teljesítményt nem dobja meg. Csak ha pl youtubezok facebookozok stb, a win7-en az a RAm és PROCI figyelő óra, az a RAMOT 80%-s teljesítményen futtatja, pedig a feladatkezelőbe csak azt mutatja, hogy 2 Gb van használatban és nem fut szinte semmi, ha bezárom, akkor se esik le a RAM használat, és utána elindítok egy HD filmet akkor elkezdek szaggatni vagy kék halál
2017. márc. 11. 17:07
8/12 MGéza válasza:
A kékhalál az más. Lehet hibás rammodul az oka például, le kéne tesztelni. Rosszabb esetben alaplapi ram foglalat is lehet, vagy rossz táp. Ilyen használaton meg ne nagyon csodálkozz, mai viszonylatban elég gyengusznak számít a géped.
9/12 Hominida válasza:
Milyen használaton? Facebook meg videók? Ez már használatnak számít?
10/12 A kérdező kommentje:
Counter Strike 1.6-zok azzal játszok csak, meg nem monitort használok hanem 80 CM-s HD tv-t és azon nézek HD és Full HD filmeket amit letöltök
2017. márc. 11. 20:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!