Miért van mindenki elragattatva az AMD videókártyáitól?
Félre értés ne essék, volt/illetve van is AMD GPU-m.
Csak annyira zavaró, hogy már túlértékelik például az új rx400-as sorozatot.
Tisztában vagyok vele, hogy ár-érték arányban valóban jók, az összes.
De miért kell olyanokat olvasnom, hogy az emberek még egy GTX 1050 Ti vagy egy GTX 960 helyett is rx460-at ajánlanak a nem hozzáértőkhöz? (470-et megérteném..)
"Jajj hát az rx460 erősebb mint egy GTX950"
Azzal egyetértek, hogy jobban megéri aránylag.
De egy 35 ezres rx460-re nem mondható az, hogy erősebb a GTX950-től. Jól tudom?
Dx12-ben valóban jobb pár helyen az AMD, de akkor is, 20 játékból talán összesen 3 darab dx12-es. Szóval összességébe még mindig erősebb az nvidia kártyája itt. Vagy nagyon max azt mondanám hogy hasonlók.
Meg egy rx460 nem fogja hozni egy GTX 1050 Ti teljesítményét. Mégis sokan azt ajánlják helyette. (Tudom, hogy túl van árazva elvileg, de akkor sem kap más kártyától ilyen teljesítményt. Talán a 960)
Ez ilyen szóról szóra terjedő reklám, hogy valahol valaki kártyát akar venni és azonnal rx460 vagy 470? Az ilye valaszolók használta bármelyiket is, vagy csak olvasgatott róla?
Nem akarok itt AMD meg Nvidia rajongó háborút, nekem mindkét gyártótól van kártyám, mindkettő rendben.
Csak mi lesz már, rx480-at ajánlanak GTX 1080 helyett?
A gtx 950 tényleg erősebb többnyire mint az rx 460, de nem olyan sokkal, pár%-al, viszont az ára 30-40%-al több! Akkor mi is a kérdés?
1050 ti 50körül/alatt érné meg újan, akkor meg már + 10k és rx 470, mivel azért attól megintcsak jelentősebben erősebb, némi + pénzért!
1080-at felesleges megvenni, és IGEN inkább az rx480-at ajánlom 1080 helyett! Aki olyat akar venni úgysem mezei gamerpisti, nem itt fogja megkérdezgetni!
Én RX480-at néztem ki.
Nekem nem ajánlotta senki. Tesztek alapján döntöttem Szimplán olyan kártyát néztem amit ki tudok fizetni, és teljesítményben is jó.
A DX12-ről meg csak annyit hogy amivel én játszok. az 1-2 játékra korlátozódik. Ez támogatja is. A jövőben meg kitudja. Szerintem nem 2-3 játék fogja támogatni
Ár/érték arányban nekem ez éri meg legjobban. 1060-as GTX-et néztem. De kissé sokallom az árát
#1 Azon van hangsúly, hogy akkor is erősebb. Most ugyanazokat leírtad mint én. Éis említettem, hogy sokkal jobban megérik, de akkorsem erősebb az rx460 egy 950-től, legyen a felár 50 ezer vagy 1 ezer. Akkor is erősebb.
Az rx470-et is említettem.
Valami olyat vártam, amit még nem tudok. De akkor ezek szerint nincs ilyen, és tényleg csak azért ajánlják mert csak 35 ezer. Lényegtelen hogy nem olyan erős, akkor is csak 35 rugó.
Ha többet olvasnál a témában látnád, hogy nem azért ajánlanak általában amd kártyát mert amd, hanem mert jobb ár\érték arányt képviselnek, szinte kivétel nélkül(ellenpélda volt a 970.. arra a kb 2 hétre amíg a 290 árát alá nem nyomták). Szerintem senki sem gondolta, hogy egy 35-40 ezres kártya hozza majd egy 55-60 ezres kártya szintjét, ha valaki 1050ti helyett ajánlotta a460 at akkor kizárólag azért, mert jobb ár\érték aránnyal bír. Vagy mert tényleg egy ordas nagy fanboy.
950vs460 ról meg ennyit
Ez volt augusztusban, ha követted a híreket\amd kártyád van akkor felteszem tudod, hogy decemberben mindenhol 2-12 százalék körüli ugrást hozott a relive update. Persze ettől még lehet szajkózni, hogy a 950 jobb, de legalább ne azzal érvelj hogy csak az amd fanboyok látják másképp.
De most komolyan, mégis mit vártál milyen választ kapsz?
Nincs semmiféle ördöngősség ebben, olcsóbb, és majdnem ugyan annyit tud! Innentől kezdve nem értem mit is nem értesz? De vannak azok a bizonyos buta/és vagy tudatlan emberek, akik ugyanazt megveszik közel dupla áron!
Másik példa: i3 6100 vagy g4560? Kb. ugyan az a felállás!
Pár %-al gyengébb a pentium, mégis majd fel annyiba kerül csak!
Épp most olvasok egy olyat hogy valaki azt állítja "az rx460 a GTX 1050 Ti és a GTX 960 szintjén van."
Az ilyenek szerintem elvakultak mert épp egy rx460 asuk van, és a szemükbe megnő a teljesítménye.
Csórim
Mert sok embernek fontos az ár/érték arány.
Neked megéri +20k-t 10%-kal több teljesítmény?
Az AMD egészen jó ár-érték aránnyal rendelkezik, míg az NVidia túlárazott, mármint más ár/érték aránnyal rendelkezik.
DirectX
"Mert a 12-t csak pár játék támogatja"
Én pedig csatlakozom az előttem szólóhoz, mivel én pont csak max 4 játékkal játszom + jövőben több játék lesz DirectX12-es.
Ugyanakkor 2 különböző szériát hasonlítasz össze. Gyártástechnológia váltás volt, (keress rá ha gondolod), amivel jelentős teljesítménynövekedés jött. Mind2 fél labdába rúgott, csak az AMD csöppet le van maradva. (1080-nak nincs ellenfele).
Az AMD third party kártyái teljesen jók. Nem melegszenek, (már a 2xx szériám is max 70 fok volt), és jobb ár/érték arányt képviselnek az NVidiánál.
Mivel az átlag magyar nem kőgazdag, ezért - az emberek többsége - minden lehetőséget megnéz és azt veszi, ami jobban megéri. Az Nvidia próbálta belőni (legalábbis én ezt tapasztalom) az alsókategóriát de nem sikerült vele.
gtx 1050 55k-ért. 64-ért már rx 470
Reasons to consider rx 470.
2.5x magasabb texture rate, 2.5x több lebegőpontos számolási teljesítmény 90%-kal nagyobb sávszélesség, 1280-nal több shading unit, 40%-kal több video composition score.
+10.000 Ft-ot megérnek ezek az eredmények.
Nem azt mondom, hogy az NVidia rossz, de mellélőtte az árát. A gtx 1050 erősebb a 460-ná de akkor a rx 460 ára 33-35k a 1050-es ára meg 43-44k környékén lenne jó.
Az már másik dolog, hogy felhasználási területtől is függ a dolog. Én például kénytelen leszek Nvidia-ra váltani (1060), mivel az After Effects csak azzal hajlandó együttműködni, pedig szívem szerint vennék rx480-at, mert jobb ár/érték aránnyal rendelkezik....
"Hát de az AMD melegszik".
Shhhhh! Megsúgom neked az EVGA gtx 1080-as kártyái pedig kigyulladnak, mert a VRAM nem kap elég hűtést.
Shhhh!
De ez maradjon titok.
utolsó vagyok.
Ugyanakkor az AMD-nek is voltak driver problémái amelyek az utóbbi időben megszűnni látszanak, s mostanság az Nvidia bakizott párat....
Szimplán azért ajánlják mert új platformon ár/érték arányban jobb az AMD az esetek egy részében mint az Nvidia.
#9 Végre egy normális válasz. Köszönöm.
A többieknek meg üzenem, nem kell fanboyoskodni jó? Mondtam, hogy én mindkét párt felén állok, nem kell támadni és úgy kezelni mint egy nvidia rajongót csak mert ti meg éppen csak az amd után kosladtok "habzó szájjal."
Chh
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!