Miért van mindenki elragattatva az AMD videókártyáitól?
Félre értés ne essék, volt/illetve van is AMD GPU-m.
Csak annyira zavaró, hogy már túlértékelik például az új rx400-as sorozatot.
Tisztában vagyok vele, hogy ár-érték arányban valóban jók, az összes.
De miért kell olyanokat olvasnom, hogy az emberek még egy GTX 1050 Ti vagy egy GTX 960 helyett is rx460-at ajánlanak a nem hozzáértőkhöz? (470-et megérteném..)
"Jajj hát az rx460 erősebb mint egy GTX950"
Azzal egyetértek, hogy jobban megéri aránylag.
De egy 35 ezres rx460-re nem mondható az, hogy erősebb a GTX950-től. Jól tudom?
Dx12-ben valóban jobb pár helyen az AMD, de akkor is, 20 játékból talán összesen 3 darab dx12-es. Szóval összességébe még mindig erősebb az nvidia kártyája itt. Vagy nagyon max azt mondanám hogy hasonlók.
Meg egy rx460 nem fogja hozni egy GTX 1050 Ti teljesítményét. Mégis sokan azt ajánlják helyette. (Tudom, hogy túl van árazva elvileg, de akkor sem kap más kártyától ilyen teljesítményt. Talán a 960)
Ez ilyen szóról szóra terjedő reklám, hogy valahol valaki kártyát akar venni és azonnal rx460 vagy 470? Az ilye valaszolók használta bármelyiket is, vagy csak olvasgatott róla?
Nem akarok itt AMD meg Nvidia rajongó háborút, nekem mindkét gyártótól van kártyám, mindkettő rendben.
Csak mi lesz már, rx480-at ajánlanak GTX 1080 helyett?
#21 Boi. Éppen egy tesztet néztem a két kártyáról. Az rx480 24 játékból 3-szor előzte meg a 980-at, valamint 3-szor szoros volt az eredmény.
A 980 viszont 18 játéknál minimum 10FPS, de legtöbb helyen ennek többszörösével előzte meg az AMD-t.
Én még mindig úgy vagyok vele, hogy az a GPU az erősebb ami több játékkal gyalázza meg a másikat.
Szóval hiába mondja azt valaki, hogy pl az rx460 a 1050Ti szintjén van vulkan-on. Ez mind értelmét veszti, mert az a 3 játék ki is merült, a föld többi játékán mégis jobb a másik kártya.
Szóval pár teszt megnézése után azt mondom, hogy az rx480 nincsen a 980 szintjén, csak azért mert 3 játéknál rávert 3FPS-t. A többinél meg az nvidia jött ki nyerőnek néhol ~30FPS-el.
De mindezek ellenére, lehet hogy egy rx480-at vennék, mert jóval olcsóbb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!