Miért van mindenki elragattatva az AMD videókártyáitól?
Félre értés ne essék, volt/illetve van is AMD GPU-m.
Csak annyira zavaró, hogy már túlértékelik például az új rx400-as sorozatot.
Tisztában vagyok vele, hogy ár-érték arányban valóban jók, az összes.
De miért kell olyanokat olvasnom, hogy az emberek még egy GTX 1050 Ti vagy egy GTX 960 helyett is rx460-at ajánlanak a nem hozzáértőkhöz? (470-et megérteném..)
"Jajj hát az rx460 erősebb mint egy GTX950"
Azzal egyetértek, hogy jobban megéri aránylag.
De egy 35 ezres rx460-re nem mondható az, hogy erősebb a GTX950-től. Jól tudom?
Dx12-ben valóban jobb pár helyen az AMD, de akkor is, 20 játékból talán összesen 3 darab dx12-es. Szóval összességébe még mindig erősebb az nvidia kártyája itt. Vagy nagyon max azt mondanám hogy hasonlók.
Meg egy rx460 nem fogja hozni egy GTX 1050 Ti teljesítményét. Mégis sokan azt ajánlják helyette. (Tudom, hogy túl van árazva elvileg, de akkor sem kap más kártyától ilyen teljesítményt. Talán a 960)
Ez ilyen szóról szóra terjedő reklám, hogy valahol valaki kártyát akar venni és azonnal rx460 vagy 470? Az ilye valaszolók használta bármelyiket is, vagy csak olvasgatott róla?
Nem akarok itt AMD meg Nvidia rajongó háborút, nekem mindkét gyártótól van kártyám, mindkettő rendben.
Csak mi lesz már, rx480-at ajánlanak GTX 1080 helyett?
gyártás techonógiai szintem az Ati /amd sokkal precizebb kifinomultabb eljárásokat alkalmaz amik jól beváltak és egyszerűbbek, ezt egy felhasználó onnan fogja észre venni hogy 1. olcsóbbak a kártyák az azonos színtű társaiktól
2 megbízhatóbbak, jól leadják a teljesítményüket/ huzamosabb ideig való terhelés alatt sem jelentkeznek problémák.
3. a Videokártya élettartama több mint az azonos szintű társainél.
1 példa. kb 9 éve vettem egy geforce 8800Gt-t 70 ezerért, utánna rá 1 hónapra egy ati Hd 4870 et 50 ezer forintért, Sapphire tehát eleve húzott és jobban melegedett. a két kértyát össze hasonlítva az Amd gyorsabb , erősebb, megbízhatóbb alacsony hőfokon üzemelő kártya volt mint a 20 ezer forintal drágább geforce. fél év után!! A Geforce 8800gt Bga forrasztása stresszes lett csíkozott a képernyő. az Ati/Amd még míndíg jó!!
Azért vannak elragadtatva az AMDtől, mert orrbaszájba nyomják a hülye kampányukat és erre a sok ember rácuppant. Nem rosszak a kártyáik és ár/érték arányuk jobb is, de nem is tudják azokat az elképesztően fals eredményeket produkálni mit amikkel tolják őket a prezentációkban, ellenben a sok ember fejében az van meg és ajánlgatják ezerrel.
Az AMDnek meg annyira precíz a gyártástechnológiája, hogy évek óta sokkal többet zabáló, sokkal több tranzisztort igénylő kártyákat csinálnak, mint a konkurens és még csak nem is gyorsabbak.... wow
Valamikor jobbak voltak, a GTX2xx korszakban az nV volt ilyen vacak, de ezen a piacon állandóan fordul a kocka, nem lehet leragadni sose egy gyártónál, mindet figyelni kell és mindig azt venni ami adott pillanatban megfelelőbb. Itt nem sok értelme van a fanatizmusnak.
A Polaris most jelent meg, a Zen még meg se jelent. Az elmúlt éveiről volt szó, ami elég harmatosra sikerült az AMDnek.
Processzorból 5 éve nem képesek életképeset alkotni, azt még el lehetett nézni nekik, mert nem két perc egy ilyen elnézést kijavítani és újratervezni. Ellenben VGA fronton jók voltak, azt a saját agymenésük nyomta el. 3 éve normális kártyát nem adtak ki, csak a jövőbemutató hülyeségeiket mondták, közben az nV az "elavult" kártyáival többet adott nagyságrendekkel kevesebb fogyasztásért cserébe. Felmutattak pár játékot ahol az AMD volt valamivel gyorsabb, de messze nem olyan gyors ahogy azt majmolták. Nem hülyeségből utálták meg sokan az AMD-t.
Most a Zen és a Polaris ezen változtatni fog szerencsére, ezért is mondtam ezen a piacon nem lehet leragadni fanatizmusnál, évről évre hol az egyik lesz hátrébb, hol a másik, csak most az AMD kicsit többet szerencsétlenkedett, mint kellett volna és az eléggé lehúzta őket. Teljesítmény/ár/használhatóság mutatót kell figyelembe venni, nem azt ki gyártja.
Régen AMD-s gépeim voltak, most jó pár éve Intel+nV, a következő viszont lehet megint AMD lesz fullra, ha a processzoraik tényleg olyan jók lesznek.
Köszi a válaszokat :)
Legalább valaki megértette a kérdésem mondanivalóját és nem kötött belém, hogy nvidia fan vagyok.. (amikor említettem, hogy egyiksem)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!