A ramok állandó 90% feletti használtsága esetében vezethetnek meghibásodáshoz?
Figyelt kérdés
Konkrétabban, arra vagyok kíváncsi, h az általam használt asus k50ij laptopban 3 giga ram van, és kb. 7/24 órában megy. A ramokat pedig 90- 95% ban pörgetem több mmorpg client használata miatt. Hosszútávon megrövidítheti ez az élettartamát ?2010. máj. 1. 16:53
1/5 anonim válasza:
Ha nagyon melegszenek e közben akkor igen, meg amúgy sem tesz jót neki a szinte nonstop teljes kihasználás.
Gondolj bele ha egy autót rendesen 2-3 ezres fordulatnál használsz tovább bírja mintha 5-6e körül pörgetnéd folyamatosan
2/5 A kérdező kommentje:
Ahham, értem, persze logikus, csak az a kérdés milyen mértékben. Egyébként melegnek nem meleg, elég jó hűtő ventilátor, bordák vannak benne.
2010. máj. 1. 17:04
3/5 anonim válasza:
Azért a memóriamodulokat egy autó motorjához hasonlítani igen merész. A kihasználtság mértéke nem rövidíti meg élettartamát a memóriának, azonban ha nem tiltottad le a virtuális memória használatot, akkor a gép gyakran fogja a vinyót használni a memória helyett, aminek az élettartalma tényleg csökken.
4/5 anonim válasza:
Dehogy vezet... Megfelelő hűtés, és no para...:)
5/5 anonim válasza:
nem tudod a ramokat így kinyírni, addigra már rég a kukába lesznek, mielőtt még így halnának meg. Sem a merevlemeznél. Ha nem melegszik túl, nem kap túfeszt, egyéb extrém dolgokat, akkor nem fog meghalni. Nem 5 évre vannak ezek tervezve normális használat mellett, habár csak jószerivel addig vannak(vagy addig sem) az első gazdinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!