A gtx 980-ak miért olyan drágák még mindig?
Gép vásárlás előtt állok, és nézegettem, hogy az új gtx 1070-eseket már 130 körül meglehet kapni. Ami azért eléggé brutális
Kíváncsiságból megnéztem a 980-akat is(nem a TI), és kb. ugyanannyiba kerül, sőt még drágább is sokszor..
Hiába nézem a teszteket, az 1070 feltörli a padlót még a TI-vel is. Hogy-hogy tartja az árát?
A boltok betáraztak belőle, és nem akarják kiszórni akkora minimális (vagy minuszos) haszonnal?
Persze nem biztos, hogy 1070-et veszek, mert nem vagyok akkora gamer, sőt nagy eséllyel kihasználatlan maradna...csak a tesztek alapján annyira brutálisnak tűnik.. és nem egy egetrengető összeg ahhoz képest, hogy mit kínál.
Azért hogy feltörli a padlót a 980ti vel az igen-igen nagy túlzás. Pár százalékot ráver, esetleg.
Sosem zuhantak meg az árak annyira mint kellett volna, hogy őszinte legyek ennek elképzelésem sincs mi lehet az oka, úgy sejtem az nv sem szeretné hogy bárki is régi kártyát vegyen(meg te sem járnál jól vele, őket ismerve a driver támogatást már most el lehet felejteni az előző generációs kártyákat illetően). 1060 6gb 980 hoz nagyon közel áll, kapott plusz 2gb vramot, kevesebbet fogyaszt, és már 82-85 ezer környékén lehet kapni, azzal mi a gond?
Pontosan a bolt nem akarja őket kiosztani minuszos haszonnal, inkább várnak.
El fogják tudni adni olyanoknak, akik nem értenek hozzá. Gondolom ez a tervük.
25-30 százalékkal erősebb mint az 1060, és bő 40 százalékkal drágább, ezt nem mondanám épp "túl olcsónak". Legfeljebb viszonylag reálisan van beárazva.
Érdekes egyébként, hogy ennél a generációnál tényleg szinte mindenki megkajálta a marketinget ahogy volt, mintha ezek most olyan hihhhhetetlen kártyák lennének, oszt' alig volt nagyobb ugrás mint az előző generációnál - de mindegyik drágább is, úgyhogy az ár\teljesítmény arány változatlan maradt. De gyanítom másfél év múlva is megy majd a rácsodálkozás, hogy az 1160 hozza az 1080 teljesítményét, az 1170 meg a titan xp t is lenyomja helyenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!