Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen drágák a laptopok?

Miért ilyen drágák a laptopok?

Figyelt kérdés
Nem értem azt, hogy egy azonos paraméterű laptop miért kerül 2x, rosszabb esetben 3-4-5x többe, mint egy asztali gép, hiszen a meghibásodás valószínűsége egy laptopnál sokkal nagyobb, az olcsóbbak talán 2-3 évig bírják hibátlanul, míg egy asztali 10 évig is. Miért van ez? Tudom, sokkal nagyobb figyelmet igényel egy laptop legyártása, de akkor az is sokáig bírhatná.
2016. márc. 30. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez egy jo kerdes. Sok tenyezo:

1. A laptop komplett. Nem kell semmi hogy mukodjon, billentyu eger monitor van alapbol. Bar a tapipadot senki nem hasznalja, akkor is csak egy egeret kell venni pluszba.

2. Kompakt meret. Az alkatreszek kulonlegesek, mivel asztali gep alkatreszei sehogy nem fernenek bele. Kisebb meretu a ram, hdd dvd meghajto, ezek kompaktsag miatt akar dupla annyiba kerulnek.

3. Akkumlator, wifi, bluetooth van benne, gyakran sd kari olvaso is.

4. Kompakt hutes, ami szintugy dragabb

5. Nem lehet csak ugy osszerakni egy laptopot barmilyen alkatreszekbol. Egy PC hazba pl mehet akarmilen alaplap, de minden laptopban egyeni van.

6. Gyakran szuper proci fos gpu. Peldaul i7es gepekben is van gtx 740m, ami nem jo semmire.

7. Kompakt, kis meret.

Csak nehany indok. Ha ugy veszel gepet hogy mindig egy uj monitor, billentyu eger stb. , akkor egy gep sem olcso.

Ha nem kell az hogy hordozhato, kicsi, akumlatoros legyen, akkor laptopot semmikeppen se vegyel. H teljesitmeny kell akkor asztali gep!

2016. márc. 30. 18:03
 2/5 anonim válasza:

Legfontosabb..mobilis..ezert letezik a notebook..viszem magammal tobb kulonbozo irodaba, tobb helyen lakom oda is viszem magammal..

Egy asztalival ezt nem tudom megtenni.

2016. márc. 30. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem drágák. Amit elveszítesz a teljesítményen, azt megnyered a mobilitáson, HA szükséged van rá. Márpedig egy hordozható gép arra való, hogy hordozzák.
2016. márc. 30. 18:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, sajnos nagyon sok szutykot gyártanak, még a megbízhatóbbak is. Volt egy Dell Inspiron laptopom, nem sokat hordoztam, nem nyomkodtam ki, de a merevlemez kondíciója 3 éves korában szinte nulla volt. Azóta nem is veszek laptopot, mert ami a megbízhatósági szintet megüti (üzleti laptopok), az bizony 4-5x drágább egy asztali gépnél. De nem véletlenül nincsenek üzleti gépek a reklámújságokban.
2016. márc. 30. 20:31
 5/5 anonim válasza:

Egy Inspiron az sajna bovli kategoria..

A minoseget a notebookoknal meg kell fizetni..

Regen leszoltam az applet h draga..most egy macbook prom van, semmi penzert nem valtanek masra..

Hasznalok mellette HP Probookot us de a machez kepest gagyi az is szamomra.

2016. márc. 30. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!