Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Dell Latitude laptopok tényleg...

Dell Latitude laptopok tényleg hangosak?

Figyelt kérdés
Nézelődök használt laptopok után, s Dellben gondolkodok. A Latitude szériái tényleg olyan hangosak. Olvastam, hogy terhelésnél igencsak idegesítően vonyít a CPU ventijük. Igaz ez?

2016. febr. 28. 00:45
1 2
 1/13 BM-Striker ***** válasza:

Terhelésnél minden gépnek hangos ventilátora, különösen ha sokat volt használva.

Én speciel egy D630-at használtam hosszabb távon, és az nem volt különösen hangos.

Üzleti gépek álltában inkább engedik hogy magas legyen ventilátor fordulatszáma, minthogy forrók legyenek a harverelemek.

2016. febr. 28. 00:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Aha tehát ez normális. Ismerősnek van egy Latitude nem tudom milyen szériaszámú gépe, s nem vinné vissza gariztatni, ha ez nem csapágyas hiba. Egyébként ilyen 2700RPM-mel megy, s hangja kb olyan, mint amikor egy Airbust beindítanak.
2016. febr. 28. 01:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Alapjáraton egyébként az övé tök csendes, csendesebb, mint az én Hp 4320s laposom, viszont az enyém halkabb terhelésnél, csak már megérett a cserére. Gondolkodom még azért, mert a Dell az egyik legbízhatóbb márka, csak a zaj ne lenne.
2016. febr. 28. 01:03
 4/13 A kérdező kommentje:
S köszi a választ.
2016. febr. 28. 01:04
 5/13 T/Z ***** válasza:

Hát ha tényleg annyira hangos, akkor van valami baja.

Max fordulaton se kéne úgy szólnia, mint egy felszálló repülőnek.

Ha garis a gép, be kell vinni, megkérdezni, h ez normális-e. Szintetikus terhelő programmal hamar el eleht érni azt az állapotot, h a szervizben is ugyanolyan hangot adjon ki, mint otthon.

Ezt akár össze lehet hasonlítani a boltban levő másik ugyanolyan gépen is lefuttatva ugyanazt a tesztprogramot.

(Aida, Winrar)

Korrekt boltosok elismerik a rossz ventilátort, és kicserélik, vagy adnak egy másik gépet, gondolom ezek úgyis valami pár éves üzleti modellek, amikből hegyekben áll a hazai üzletek polcain.

2016. febr. 28. 02:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Holnap rakok fel videót valahova, hogy milyen is a zaj. Persze nem olyan, mint egy repcsi, inkább egy hajszárítóhoz hasonlítanám.
2016. febr. 28. 02:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem volt több is. Hangosak voltak, fújtattak. Szétszedtem és pasztáztam MX-4-gyel, és azóta rendben van.

Egyébként az üzleti laposok többet hűtenek, de ez egyben nagyobb védettség is a gépnek. Ezt olvastam egy oldalon legalábbis. Az irodai környezetben nem probléma, ha jobban fújtat, van egyéb zaj is, azt írta egy szaki.

2016. febr. 28. 08:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Egyébként valamikor kipróbáltam egy venti szabályozó progit, de nem sok értelme volt, viszont ki lehetett próbálni, hogy milyen 2000RPM-mel, akkor tényleg halkabb volt, legalábbis nem zakatolt. De ha ez védelemre szolgál, akkor nem baj, ha hangos, fő a biztonság azért annyira nem észrevehető, csak síri csendben. Egyébként 65 foknál sose melegszik jobban fel, s pont ezzel a pasztával kentem be, tényleg jobb. Éös
2016. febr. 28. 12:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. febr. 28. 12:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Most VOSTRO-m van, ez is "fújtat". BIOS-ban ennél lehet állítani a hdd működését, ami befolyásolhat.

Latitude nem tudom melyik gépe van neked, de benézhetsz a BIOS-b, ha újabb.

2016. febr. 28. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!