Ez nagy hülyeség lenne?
Olyan helyzetbe vagyok hogy gyengűnek tűnik a tápom ami chieftec ctg-500-as a konfigom pedig:
Asus M5A97 Am3+
Amd Fx 8320 125W
Gigabyte GTX960 4 Gb-os 400W
HyperX 2x4 Gb DDR3 ram
WD 750 GB-os HDD (ami kb 7-8 éves, eddig probléma mentesen teszi a dolgát, de tervbe van a lecserlése)
Az elmúlt 1-2 hétbe a gépem újra indul, nem ír ki hibaüzentet, se kékhalál. Komoly megterheléskor teszi ezt akár benchmark vagy játék alatt. Üres járatba nincs semmi gond a géppel.
De ha már játszok akár Rise Of the Tomb Raider, Wicther 3, GTA5, Cities Skyline, Dead Rising 3, ((Rainbow Six (ez alatt semmi gond nem volt maxon sem, és ez fura)) egyszerűen fogja magát és újra indul. A Tomb Raider is maxon 45-50 Fps-el megy, de tudok játszani max 20 percet , és ugyan így minden más játéknél kivéve a Rainbow Six. De ha legalacsonyabb beállításon játszok semmi baj, eddig nem volt gond. De ha már Medium-High vagy Maxonra akarok állítani akkor 20 perc után fogja magát és újra inul.
De raktam bele egy másikat karit ami egy GTX 750 1 Gb-os ezzel semmi gond sincs, nem indul újra a gép csak játszhatatlanok a játékok mert gyenge a kártya :D Tehát arra gondolok hogy gyenge a táp, vagy a kártya (960 4Gb) a rossz, de a 960 az már lassan 1 éve van meg, és eddig nem volt gond vele, persze gari van rá még több mint két év.
De viszont arra gondoltam, hogy vennék egy másik karit egy GTX 1060-at, aminek sokkal de sokkal kisebb a fogyasztása 120-130W szerintetek azzal jó lenne? Vagy inkább a tápot cseréljem, vagy inkább a 960-an ment volna tönkre? De ha leadom szervízbe akkor az kb 2-3 hét és addig meg reménykedhetek hogy tényleg a kari volt a rossz.
Próbáltam a leghető legjobban leírni, elégé nagy kétségek között vagyok. Köszi előre a segítséget. Nem melegszik túl gép, teljesen ki van portalanítva, terhelés alatt se megy fel 60 fok fölé egyik hardver sem.
táp valószínűleg.
milyen felbontáson játszol? Rise of the Tomb Raider 45-50 fps minden maxon? ez elég hihetetlen.
Nekem 390x-szel volt avg 40 fps fullhd-ban, minden maxon, csak a vsync kikapcsolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!