Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mivan ha két verhetetlen...

Vajda Fábiusz kérdése:

Mivan ha két verhetetlen sakkprogram elkezd egymás ellen játszani?

Figyelt kérdés
Ki nyer?

2016. nov. 16. 15:02
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"Amőba is ilyen"

Remek. Ettől függetlenül a legtöbb játéknál ez a tendencia, különösen a sakkhoz hasonlóaknál. Az amőbánál teljesen máshogy néz ki a játék állapotátmenete, a logikai felépítése nagyon távol áll a sakktól.

Ne haragudj, de te csak azt a jelenséget erősíted itt, amit én jeti paradoxonnak hívok. Nincs bizonyíték a jeti létezésére, de azt sem tudjuk bizonyítani, hogy nincs jeti. Mégis általánosságban azt fogadjuk el ténynek, hogy nincs jeti. Miért? Mert ha lenne jeti, valószínűleg már találtunk volna bizonyítékot a létezésére, így valószínűbb, hogy nem létezik. Na ugyanez a helyzet a sakkal és a biztos győzelemmel. Ha létezne ilyen stratégia, valószínűleg már megtalálták volna (ne felejtsd el, hogy a számítógépek kora előtt is a modern sakk több, mint száz éves múlttal rendelkezett már), de valószínűbb, hogy nem létezik, különösen ah azt is figyelembe vesszük, hogy a sakkhoz hasonló már megfejtett játékokban jellemzően nincs ilyen stratégia.

2017. jan. 24. 03:54
 32/38 anonim ***** válasza:

"Az amőbánál teljesen máshogy néz ki a játék állapotátmenete, a logikai felépítése nagyon távol áll a sakktól."

Te kezdted el felfogni ezeket a példákat. Ez még mindig nem logikai érvelés.

2017. jan. 24. 03:56
 33/38 anonim ***** válasza:
Milyen logikai érvelést vársz azon felül, hogy minden tény azt implikálja, hogy nincs a sakkban nyerő stratégia? Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs, de valószínűbb, hogy nincs.
2017. jan. 24. 04:01
 34/38 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj, de te csak azt a jelenséget erősíted itt, amit én jeti paradoxonnak hívok. Nincs bizonyíték a jeti létezésére, de azt sem tudjuk bizonyítani, hogy nincs jeti. Mégis általánosságban azt fogadjuk el ténynek, hogy nincs jeti. Miért? Mert ha lenne jeti, valószínűleg már találtunk volna bizonyítékot a létezésére, így valószínűbb, hogy nem létezik. Na ugyanez a helyzet a sakkal és a biztos győzelemmel. Ha létezne ilyen stratégia, valószínűleg már megtalálták volna"

Akkor miért bizonygatod, hogy biztos döntetlen lesz? "Ha létezne ilyen stratégia, valószínűleg már megtalálták volna"

Ne haragudj, de neked nagyon alacsonyak a logikai készségeid.

2017. jan. 24. 04:01
 35/38 anonim ***** válasza:
Te egyetlen érvet sem hoztál még fel a saját igazad mellett, szóval kissé ironikusnak érzem a kijelentésed. Te csak annyit tudtál eddig alátámasztani, hogy "lehet, hogy van". Én adtam pár érvet amellett, miért valószínűbb, hogy nincs. Szóval hogy is hangzanak a te érveid?
2017. jan. 24. 04:09
 36/38 anonim ***** válasza:
Külön ironikus, hogy a logikai készségemet támadod, miközben az álláspontomat sem ismered. Sosem állítottam, hogy biztos döntetlen lesz, azt a felvetést kérdőjeleztem meg, hogy biztos győzelme lenne a fehérnek. Az álláspontomnak egy logikus következménye, hogy ha a fehérnek nincs garantált győzelme, akkor létezik olyan stratégia, amivel a feketének vagy garantált győzelme, vagy döntetlene van. Viszont ha a feketének sincs garantált győzelme, akkor tökéletes játék esetén egyik fél sem tudja megverni a másikat, tehát döntetlen alakul ki. Ez viszont nem a kezdeti állításom volt, ez csak annak a következménye, ha egyik félnek sincs biztos nyerése, amit én valószínűnek tartok.
2017. jan. 24. 04:18
 37/38 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy soha nem volt stabil álláspontod, folyamatosan olyan dolgokat mondasz, amivel magadat cáfolod. Felhozol más játékokból példákat, aztán megtámadod, hogy ezek csak példák, és a sakk máshogy működik. Felhozod, hogy nem lehet nyerni, döntetlennek kell lennie, aztán jössz a jeti paradoxonoddal, hogy ezt mégsem jelentheted ki. Gyakorlatilag nem kellett ellened vitatkoznom.
2017. jan. 24. 04:31
 38/38 anonim ***** válasza:
Újfent leírom: SOHA nem írtam olyat, hogy döntetlennek KELL lennie. Szeretném látni, hogy idézed mikor ezt írtam. Aztán a másik játékokból vett példa: Az, hogy leírtam 1-2 konkrét példát egy dolog. A hangsúly azon volt, hogy a LEGTÖBB hasonló játéknál amit már megoldottak nincs ilyen stratégia. Érted mit jelent az, hogy legtöbb? AZ hogy te tudtál írni egy kivételt, ami egyébként még nem is hasonlít különösebben a sakkra, mellékes. Ha tehetek egy javaslatot, olvasd végig figyelmesen az összes eddigi választ, és utána válaszolj, mert csak bohócot csinálsz magadból.
2017. jan. 24. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!