Vajda Fábiusz kérdése:
Mivan ha két verhetetlen sakkprogram elkezd egymás ellen játszani?
Figyelt kérdés
Ki nyer?2016. nov. 16. 15:02
11/38 anonim válasza:
Szerintem feleslegesen lovagoltok a kérdező fogalmazásmódján. Inkább vegyétek úgy, hogy "tökéletesen játszó sakkprogram" és nem verhetetlen. Így már tudjátok értelmezni a kérdést?
12/38 anonim válasza:
Nincs verhetetlen sakkprogram, innentől értelmetlen a kérdés. Attól hogy a legjobb programok emberi ésszel felfoghatatlanul erősek, még nem verhetetlenek.
13/38 anonim válasza:
Tökéletesen játszó sakkprogramok esetén az eredmény pedig döntetlen lenne.
14/38 anonim válasza:
Hogy lehetne már döntetlen?
Hát gondolkodjál már...
A fehérnek kell nyitnia először, innentől kezdve pedig ha végiggondolod a játékmenetet akkor ha azonos programról van szó a fehér fog nyerni, mert ő nyit először ezért lépéselőnyben van...
Ilyen egyszerű...
15/38 anonim válasza:
Senki nem mondta, hogy azonos programról van szó, és a lépéselőny miért garantálna győzelmet?
16/38 anonim válasza:
#14: Milyen szinten sakkozol? Nem ilyen egyszerű játék ám a sakk, hogy az nyer aki először lép... Persze több mint meglepő lenne ha sötét nyerne, de #15 jól mondja, a lépéselőny nem garantálja a győzelmet. (#12, #13 voltam)
17/38 anonim válasza:
Az a baj, hogy te megy a sakkprogramok működéséhez nem értesz. Kiszámolja az összes lehetséges lépéskombinációt (mivel még nincs ilyen erős processzor, ezért írják meg úgy a programot, hogy levágja a vadhajtásokat) és úgy lép, hogy ne tudjon veszíteni. Márpedig a fehér nem tud veszíteni és a döntetlent is mindig ki tudja kerülni.
18/38 anonim válasza:
a) nincs verhetetlen sakkprogram
b) ezeket a mai öntanuló sakkprogramokat pont úgy trenírozzák, hogy saját maguk ellen játszanak millió+1 meccset, hogy bővüljön az adatbázisuk.
19/38 anonim válasza:
#17: "És a döntetlent is mindig ki tudja kerülni" Rég nevettem ilyen jót :D Újból felteszem a kérdést: Tudsz sakkozni? Ha igen, milyen szinten játszol? Ne haragudj, de a válaszaidból az jön le hogy sok közöd nincs a sakkhoz... (#16 voltam)
20/38 anonim válasza:
Igen, tudok sakkozni és írtam már sakkprogramot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!