Milyen 2 terrás Winchestert vegyek, ami nagyon halk és gyors?
Sziasztok!
Olyan 30 ezer forintig terjedően szeretnék nagyon halk és gyors vinyót venni a gépembe? Win 7 lesz majd rajta és játékra, filmnézésre fogom használni.
A 7200 rpm vinyók között nézelődök. Azok már gyorsabbak.
Kell a 128 megás cache (gyorsítótár) vagy elég a 64 -es is?
Milyen márkát ajánlotok?
Sata 3, vagy Sata 2 -t érdemes venni?
Köszönöm előre is.
Igen, az jó márka, dícsérik.
Cache mennyi legyen benne?
Én SSD + nagy vinyó párosban gondolkoznék. Az SSD-re megy az oprendszer + egyéb programok, amik ráférnek, a nagy vinyót meg használhatod a filmek + egyéb dolgok tárolására.
Az SSD-től lényegesen gyorsabb lesz a géped, olvass utána. A 7200 rpm és a nagy gyorsítótár meg SSD mellet szerintem felesleges. Az SSD sebességét SATA2 mellett nem biztos, hogy teljesen ki tudod használni, ahhoz valószínűleg SATA3 fog kelleni, a HDD-k meg nem tudják úgyse a SATA3 sebességét, oda elég a SATA2 is (ha tévedek, javítsatok ki).
Vinyóból WD-t vegyél, de ezt már mondták neked. 30 ezer körül kijön egy 64 GB-os SSD + 2TB-os WD HDD.
Köszönöm.
Ez az SSD nekem teljesen új.
Mit ajánlanál ebből, melyik fajtát érdemes megvenni?
MLC, vagy TLC ?
Sata 3 csatlakozóval, vagy USB csatlakozóval érdemes venni? SSD -ből milyen márkát érdemes venni?
Hány gigás legyen? Win 7 lenne rajta és pár program.
Közbe láttam, hogy már válaszoltál az egyik kérdésemre. :)
Érdekel, hogy valóban van e szükségem erre az SSD -re.
Csak a Windows és az SSD -n futó programok lesznek gyorsabbak ettől a háttértárolótól, vagy maga a winchesteren futó játékok is?
Az SSD amúgy hol helyezkedne el a gépemben?
Alaplapban valahol, van neki egy külön slot?
A régebbi alaplapok is felismerik majd ezt?
A winchesterhez hozzá van kötve valamilyen kábellel?
Az, hogy mekkora kell, az a te igényeidtől függ. Nálam a Win 7 Home Premium alap telepítés + LibreOffice + 3 böngésző (meg még pár apróság, amit felraktam) foglal kb 21 GB-ot. Ha tele akarod rakni játékokkal, akkor tök mindegy, hogy mekkorát veszel, előbb-utóbb úgyis kicsi lesz :) Ha szűk az anyagi kereted, egy 60 GB-os SSD szerintem első körben elég lehet neked, legfeljebb majd nem mindent raksz a C-re (a 32 GB a Win 7-hez kevés, ha még mást is akarsz mellé tenni). Ha teheted, akkor inkább a 120 GB-osat ajánlanám, mert később fogsz eljutni arra a pontra, hogy kevés a hely.
Az USB-s SSD-k olyanok, mint a külső vinyók, ezek külső hordozható adattárolóknak jók, de oprendszernek nem.
Az SSD-n levő programok mindenképpen gyorsabban fognak indulni. Maga a programok futásánál meg akkor érezhető a HDD és SSD közötti különbség, ha a program relatíve sok fájl írást/olvasást végez (tipikusan az operációs rendszerek ilyenek, így maga az egész rendszered lesz érezhetően gyorsabb).
Az SSD ugyanúgy csatlakoztatható a gépedbe, mint egy HDD, ilyen SATA kábellel (+ a tápkábel), ami az alaplaphoz csatlakozik:
A nagyon régi IDE-s alaplapokon még nem ilyen van, illetve vannak a SATA1-es, SATA2-es portok is, amiknél nem biztos, hogy ki tudod használni az SSD maximális sebességét. Az én gépemben például az alaplapon van SATA2-es és SATA3-as port is.
Hogy milyen márkát vegyél, abban nem tudok érdemi tanácsot adni. Nekem két Kingston SSD-m van. A gyártó által megadott sebessége és ára alapján választottam ezt. Eddig nem volt velük semmi gondom.
Az MCL TCL-ről nem is hallottam még, ennyire nem mélyedtem bele. itt egy kérdés erről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
Köszönöm az információt.
Valószínűleg nem fogok spórolni rajta és a 120 gigásat veszem majd.
Western Digital vinyókat nézem most.
Vannak különféle nevűek és nem tudomn melyiket érdemes venni, ami megbízható ezek közül.
Caviar Blue, Caviar Black, Red.
Nagy különbség van ezek között?
Köszönöm.
Néztem Blue szériát, de abból meg nincs olyan ami 7200 rpm és 64 bit cache, meg 2 terra.
Csak 1 terrás van belőle, legalábbis eddig csak a kistestvérét láttam, vagy a nagyobbakat, de nekem pont 2 terra kéne ezekkel a paraméterekkel, amiket leírtam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!