Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy számítógépet, de...

Vettem egy számítógépet, de megbántam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szóval nem rég vettem a Compiter Imperium-tól egy új szamitogepet 110K -ért.

Konfig : [link]

De megbántam mert az arahoz kepest keves a teljesitmeny .

Tegnap unokatesom vett hasznaltan 145 ért egy ilyen konfigot :

Cpu : AMD 8350 8 mag , 8 mb cache ,4gHz

RAM : 16Gb ddr3

Videokartya : GTX960 4gb

Mit csinaljak ? Probaljam meg fel turbozni vagy inkabb vegyek egy uj gepet ?

Leginkabb a procit szeretnem kicserelni egy amdre de ahhoz megint kell egy uj alaplap es mivel az amd hez meg nincs ddr4es alaplap igy a ramokat is dobhatom ki a kukaba .

Szoval lehet hogy egyszerubb egy uj gep ?

Ha el adnam a gepet mennyit kapnek erte ?

Elore is koszonom a NORMALIS valaszokat .

(Az ekezetekert elnezest)

2016. nov. 2. 09:33
1 2
 11/19 MGéza ***** válasza:
Hát ez bizony tesco gazdaságos darab, aki ilyet tesz gamerbe, hm... nos a a spórolós bolti eladó gyökér, aki rányomja utána a "gamer" címkét. Értéke 2 darabnak együtt 20E kb. De mindegy, nem kell cserélni, a ddr4 az alacsony fesz miatt nem melegszik annyira.
2016. nov. 2. 10:15
 12/19 A kérdező kommentje:

Értem hát mindenesetre koszonom a valaszokat!

("Értéke 2 darabnak együtt 20E kb."

1x 8GB RAM van .)

2016. nov. 2. 10:19
 13/19 MGéza ***** válasza:
Új ára meglepően magas, 16000, ettől függetlenül nem hinném, hogy 10-12E forintnál többet kapsz érte, figyelembe véve a lényegesen minőségibb, garis használt kínálatot. Elnézést, 16Gb az Fx mellett van, benéztem. Egyébként meg tényleg maradj ezen a vonalon, mihamarabb és elsősorban táp cseréje, hiszen az ilyen "gamer" konfigokba a általában a legolcsóbb darabok szoktak kerülni. Utána videokártya majd végül proci legyen a sorrend. Gt 730-at sokan mondják add el akár most, de az integrált azért single channel rammal nem hozná ezt a szintet sajna.
2016. nov. 2. 10:28
 14/19 anonim ***** válasza:
Lappal van itt bajom...ha tudnad mire kepes az a G4400 egy Z170-es lapban :D 4.7GHz-en tobb a multicore scoreom,mint az i5-2500k-nak.ja es az FX-8150-nel is.
2016. nov. 2. 13:52
 15/19 anonim ***** válasza:

nem történt nagy tragédia,

az inkább akkor törtent volna ha gamer gépbe Amd-t raknak, bár ez csak az en velemenyem

2016. nov. 3. 07:15
 16/19 anonim ***** válasza:
Figyelj kérdedő! Egyáltalán nincs semmi se vesszve! vegyél 40ezerért egy sapphire rx460 2 gb-osat, ami elég jónak számít. A processzorba meg mázlid van hogy 6. Generációs es nem rossz proci annyira. Kesobb meg vegyel egy intel core i3 6100-at... nehogy az amdre leváltsd!
2016. nov. 3. 16:46
 17/19 A kérdező kommentje:
Megfogadom a tanácsokat . Tegnap rendeltem egy tápot 22K-ért FSP Hyper 700-at . Videokártyával még várok , egyenlőre azt sem tudom milyet vegyek a másik hogy "messze" van még karácsony :)
2016. nov. 3. 19:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Hát nem pont ezt tanácsoltuk.

Hegeszteni akarsz azzal 700 W-tal?

Az már kiderült az eddigiekből, hogy eléggé "árérzékeny" vagy, (különben nem egy low end komplett konfigot vettél volna) vagyis elhanyagolható az esély rá, hogy SLI vagy Crossfire rendszerben gondolkozz.

Így viszont bőven elegendő lett volna egy 450-500 W-os táp.

2016. nov. 3. 19:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de elég hülyeséget csináltál... az a tápegység csak hosszútávra nem jó, de most 1-2 évet kibírt volna...
2016. nov. 3. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!