Vettem egy számítógépet, de megbántam. Mit csináljak?
Szóval nem rég vettem a Compiter Imperium-tól egy új szamitogepet 110K -ért.
Konfig : [link]
De megbántam mert az arahoz kepest keves a teljesitmeny .
Tegnap unokatesom vett hasznaltan 145 ért egy ilyen konfigot :
Cpu : AMD 8350 8 mag , 8 mb cache ,4gHz
RAM : 16Gb ddr3
Videokartya : GTX960 4gb
Mit csinaljak ? Probaljam meg fel turbozni vagy inkabb vegyek egy uj gepet ?
Leginkabb a procit szeretnem kicserelni egy amdre de ahhoz megint kell egy uj alaplap es mivel az amd hez meg nincs ddr4es alaplap igy a ramokat is dobhatom ki a kukaba .
Szoval lehet hogy egyszerubb egy uj gep ?
Ha el adnam a gepet mennyit kapnek erte ?
Elore is koszonom a NORMALIS valaszokat .
(Az ekezetekert elnezest)
Szerintem add el úgy az egészet.A táp egy hulladék meg ha ház is szóval ezekkel kéne kezdeni...
Nem éri meg már rá költeni.
Ha már nem tudsz elállni a vásárlástól, először is egy normális tápot vegyél bele, pl. XFX Pro/TS 450W.
Utána egy tisztességesebb videokártyát.
Legvégül processzor fejlesztés, de nem AMD-re, hanem i5-re, 6400 vagy 6500.
nem kell itt semmit sem cserélni.
egy i5 4 maggal telibeveri az amd 8 magját.....
vegyél bele egy normális kártyát (gtx 1050 / RX 470) és High beállításokkal vagy akár mármár ultrán is tolhatod az új játékokkal. Hagyjuk már az AMD-t.
ez kb ilyen volt hogy:
- Vettem egy vadonat új 1-es BMW-t, a tesóm meg kicsivel többért egy 7 éves 5-ös BMW-t....
A tied még fejleszhető. Minek akarnál cserélni DDR3-ra, amikor a DDR4 újabb és jobb?
A tiedbe egy erős videókártya kell semmi több. A pentium is elég jó (egyelőre), az sem olyan már mint régen hogy harmatgyenge.
Ne cserélj, hanem vegyél egy VGA-t bele.
Ha a videokártyát lecseréled egy olyan darabra, ami erősebb mint a processzorba integrált, azzal már nagyot lépnél előre.
...és az elegendő is volna.
A kérdező megkérdezi, hogy ha eladná a gépet akkor mennyit kapna érte, ti meg adjátok az "okos" tanácsokat hogy ezt vegyen, meg azt vegyen. Gratulálok.
Kivéve az utolsót.
Koszonom a gyors valaszokat .
Leginkabb azert nem akarok/akartam ra kolteni mert egy jobb vga es processzor+ meg a tap kb meg egy 100-as es igy mar 200-ba lesz a gep .
De megfogadom a tanacsokat es egyenlore veszek bele egy vga-t es egy tapot kesobb egy i5 6500-at .
Azert kerdeztem hogy mennyit kapnek erte hogy tudjam a valos erteket/arat , mert szerintem 110-et nem er. Kb Majusban vettem
"Nem kell itt semmit sem cserélni.
egy i5 4 maggal telibe veri az amd 8 magját"
Milyen kár, hogy a G4400 rohadtul nem i5 :D
Használt beárazás kb:
Proci: 12-14E
Lap szintúgy 12-14E
Videokártya: Garisan 12-13E, inkább 10-ért fogják vinni
Ram: ha minőségi akkor 25, gyatra minőségű, bordázat nélküli om 20 inkább(aprón sajna élettartam garis G.skill is van kitben 25E körül).
Ház: 5-10E
Deepcool táp: értéktelen hozzáértőnek(még engedményt is kérhet miatta), laikusnak jó: 5E
Összesen figyelembe véve hogy garis, megbontás nélkül a bolti akciós ár alatt 80E forintért kínálnám.
110 ezerért kb ez a műszaki színvonal jár.
Ha összeadod a gépedben lévő alkatrészek árát, akkor alsó hangon 95.000 Ft-ra jön ki mai árakon. (Plusz amiért összerakták.)
De a linken most nem is adják többért 100 ezernél, vagyis nem vetted drágán, csak nem ilyen lovat akartál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!