Processzor, RAM és alaplap cserét szeretnék csinálni a közeljövőben. Ti mit ajánlotok?
A jelenlegi gépem:
Processzor: Intel Core i5 4460 (ref. hűtő)
Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)
RAM: Kingston KVR16N11S8/4 (4GB) x2
Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET 0)
Táp: EVGA SuperNOVA 750W G2 (110-B1-0750-VR)
HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
Ház: Sharkoon DG7000 (3x sharkoon ventivel)
Venti: Corsair SP140 LED Edition
Amire gondoltam processzornak: Intel Skylake Core i7-6700
(91.400,-)
RAM-nak: Crucial 8GB DDR4 2400MHz BLS8G4D240FSA (x2)
alaplapnak: MSI B150M MORTAR
A DX12-t egyenlőre nem sok játék támogatja, a másik pedig, hogy az RX 480 és GTX 970-es összehasonlító videók alapján, az RX 480-nal nem erősítenék a gépemen (talán gyengíteném egyes területeken).
A GTX 1070-nel kapcsolatban, pedig azt tudom mondani, hogy legkevesebb 140 ezer forint körül tudok hozzájutni, viszont a proci, ram, alaplap újítás azok alapján, amiket én írtam szintúgy 140 ezer forint körül lenne. Tehát itt tényleg azt kell eldönteni, hogy a fentebb említett 3 hardver vagy a GPU.
Egyébként lehet, hogy érdemesebb lenne vennem egy olyan alaplapot, amibe van 2 db PCIe 16x 3.0 slot és még egy olyan kártyát, ami most van nekem. Így SLI-be 140%-os teljesítményt adna le a két GTX 970. Ez melyik másik kártyához lenne hasonló teljesítmény? Elérné a GTX 1070-et?
Oké értem. De azokban a játékokban, amelyek nem támogatják az SLI-t, csak rosszul skálázódik, tehát így is kapunk valamennyi teljesítménytöbbletet, ha nem jól mondom javíts ki.
Egyébként be kell vallanom, hogy ezt a kártyát a nyáron vettem, még a GTX 1060 megjelenésekor. Azóta már tudjuk, hogy az 1060 ára jóval alacsonyabb, de pont egy olyan rossz időszakban sikerült megvennem a 970-et, amikor még olcsóbb volt az 1060-nál. Na mindegy, lényeg a lényeg, hogy ezért is nem szeretném máris lecserélni ezt a kártyát, elvégre is mindent elvisz, teljesen jó kis kártya.
ha újítani akarsz vga-t vegyél.
helyedbe a többit hagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!