Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit változtatnátok ezen a...

Mit változtatnátok ezen a gépen a közeljövőben? (Ősz magasságában) Mit tudnék (és mennyiért) eladni ebből, (amit esetleg érdemes frissíteni)?

Figyelt kérdés

Asus H97-Plus

i5-4690 + CM Hyper 212 EVO

8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 RAM (Corsair Vengeance)

Asus R9 290X DCII OC 4GB

Samsung 840 EVO 250GB SSD

WD 1TB Black

FSP Raider 650W

Gigabyte GZ-X7 ház

A perifériáim többsége viszonylag új, azokat nem piszkálnám.

A gép ugyan "csak" 1,5 éves, de kezdek nagyon elcsábulni a 6. gen Intel procik + DDR4 RAM és az új GTX-sorozat felé. Esélyes egy i7-6700 (OC-nek nem látom értelmét, különben is laikus vagyok benne). Bár lehet, hogy kissé túlzás lenne két FHD-s monitorra. (Gondolkozom HTC Vive-ban is később, de egyelőre nem győzött meg annyira a VR-technológia, hogy megérjen 280 ezret.)

És ha eladni tervezek, azt még garisan érné meg, ezért is morfondírozok ezen pont most.

Nézelődtem árak terén, alaplap + proci + RAM kombó 140 ezer körül jönne ki. A GTX1080 kb. mennyiért fog megjelenni kis hazánkban? 200 ezer? Az amerikai 599USD-s árcédula gondolom itt nem 170 ezer körüli összeget fog jelenteni, az ÁFA miatt.

A válaszokat előre is köszi.

2016. máj. 16. 00:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Az 290x még bõven húzza egy-két évig,max ha multimonitoros,vagy 4ks setupot akarsz,akkor éri még váltani a több vram miatt.

Proci, RAM upgradeben gondolkodj szerintem.

2016. máj. 16. 00:57
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Egyelőre én is abban gondolkodom, elsődlegesen.

2016. máj. 16. 02:27
 3/3 anonim ***** válasza:
57%

A GTX 1070 104000Ft lesz, (27%-os ÁFÁval 135-140000Ft mikor meg lehet vásárolni.) Én személy szerint azt javasolnám. Igaz, gyengébb mint egy GTX 1080, de még ez is erősebb, mint egy GTX Titan X. És az r9 290x ér 146000Ft-ot (újonnan), de biztos el tudod adni használtan is annyiért, hogy az árából tudj venni egy GTX 1070-et, rosszabb esetben pár ezer Ft-tal olcsóbban tudod eladni a használt kártyát.

Néztem videót arról, hogy mutat-e valami különbséget a DDR3 és a DDR4 RAM használata, de semmi szóval a DDR3 szerintem elég egyelőre, amíg el nem avul.

A processzorból tényleg felesleges az OC, mert feleslegesen drágább, hisz skylake és az elég erős alapjáraton.

2016. máj. 18. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!