Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 32GB RAM-ot kihasználja majd...

32GB RAM-ot kihasználja majd valami a közeljövőben?

Figyelt kérdés

Vettem egy alaplapot és az alaplapba 32GB RAM (2 RAM SLOT) a max amit lehet rakni.

És én most azon gondolkodtam, hogy vegyek e bele 2x16GB RAM-ot és legyen akkor kimaxolva a ram vagy elég lesz 2x8GB RAM?

2016. ápr. 15. 23:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
16gb is boven eleg. 8gb a legmodernebb jatekokhoz eleg. A duplajaval mehet egyszerre tobb nagy ram igenyu app is, pl egy ram igenyes jatek meg dedikalt szerver egyszerre. 32 folosleges. Az extra ram csak akkor jo, ha kevesebbel megtelne. 16gb boven eleg lesz a legtobb felhasznalasra. 32re sose lesz szükség semmilyen esetben se, kiveve ugye a szerver alaplapok esete.
2016. ápr. 15. 23:14
 2/9 Dongaben ***** válasza:
53%
Most még felesleges! De, ahogy fejlődik a tecnika...2 év múlva már biztosan jól jön. De, ha most megvennéd, akkorra elavult lenne a mostani tecnológia. Tehát: most még bőven elég a 2x8 Gb. (Sok is...)
2016. ápr. 15. 23:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Ahogy a Windows fejlődött elmúlt 30 évben szerintem 10 év múlva a Windows alap rendszer igénye lesz. :-D

Jelenleg 8GB is elegendő, (bár win7 -en a Wndows Update majdnem megeszi)

2016. ápr. 15. 23:25
 4/9 anonim ***** válasza:
A 16GB is bőven sok. Ma 8gb mondható elégnek, ami minden játéknak elég, és mindennapi felhasználásnál tökéletes. Ha pedig szeretnénk valami durva játékkal játszani, és szeretnénk olyan luxust, hogy nem akarjuk bezárni mondjuk a böngészőnket akkor kellhet a 16gb.
2016. ápr. 15. 23:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Virtualis gepek, szerveralkalmazasok, renderelo szoftverek ki tudjak hasznalni.
2016. ápr. 16. 02:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Felesleges, mire annyira lesz szükség, a mostani gépedet már nyugodtan kukázhatod.
2016. ápr. 16. 03:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Az lehet, hogy annyit bír el az alaplap, de a proci mennyit tud kezelni?
2016. ápr. 16. 04:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Persze az új procik már tudnak 64GB-ot kezelni, de érdemes azt is megnézni.

Én ki tudnám használni, de megvagyok 8-al is egyenlőre.

Szerintem vegyél 1*16GB ramot, így ha mégis kéne neked a 32GB ram akkor elég lesz csak mégegy ugyanolyat venni

2016. ápr. 16. 05:22
 9/9 BM-Striker ***** válasza:

Ramdisk-re virtualizációra, kép és videó szerkesztésre, szerver típusú feladatokra ninél több RAM, annál jobb.

Rövid és középtávra 16 gb elég lesz.

Ha a bővíthetőség fontos neked, 1*16 GB-ot vegyél bele.

2016. ápr. 16. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!