Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop lezárásakor hangos zaj...

János Orbán kérdése:

Laptop lezárásakor hangos zaj indul a hozzá kapcsolt aktív hangfalakból. Mi lehet az oka? A hangfalak 3.5 mm jack audio kábellel vannak a laptophoz csatolva.

Figyelt kérdés
A hangfalaknak bekapcsolva kell maradniuk, h Chromecast Audioval használhassam őket az Aux-in porton keresztül. A régi laptop lezárásakor csend maradt a hangfalakban.

2016. okt. 11. 10:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Földeld le a laptopot! Felteszem alapból a tápja földeletlen, és hallod az 50hz-et.
2016. okt. 18. 18:37
 12/18 A kérdező kommentje:
Leföldelni? Ez konkrétan mit jelent? Szétbontás nélkül véghezvihető?
2016. okt. 19. 09:48
 13/18 CspCsj ***** válasza:

A laptop típusra rákeresve földelt csatlakozót látok.

"C" típus a földeletlen, és "F" a földelt: [link]

Vagy talán a konnektorban nincs bekötve a védővezetés (földelés). Próbáld ki másikban is.

2016. okt. 20. 09:41
 14/18 A kérdező kommentje:
Másik konnektorban kipróbálni nem látom értelmét, ugyanis ha akkuról működik, szintén jön a zaj, amiután leállítom. Köztes megoldásként egyrészt veszek 1 bluetooth hangfalat, másrészt használok wireless fejhallgatót is, amiket ki tudok kapcsolni használat után anélkül, h kábeleket húznék ki-be. Mindenképpen köszi a segítséget, h foglalkoztatok a problémával ;)
2016. okt. 21. 14:02
 15/18 anonim ***** válasza:
Te hiányoztál fizikaóráról? Ha akksiról használod, akkor 100%, hogy nincs földelve, ugye... nagy teszt volt. :->
2016. okt. 21. 15:04
 16/18 A kérdező kommentje:
Ha jön a zaj akkuról használva is, akkor irreleváns, h melyik konnektorban próbálom, vágod?. A suliban inkább a kémiát szerettem és a matekot, a fizika felesleges kolonc volt nekem. Azért vagyok itt, h a nem saját területemen felmerülő kérdésekre megtaláljam a választ. De ha gondolod, bedobhatok neked saját területeket ia - hányasod volt matekból? Mesélj esetleg a metrikus terekről, operáció kutatásról, vagy a COM-multithreadingról, ha már a beszólás és címkézés a lényeg.
2016. okt. 21. 21:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha bevallásod alapján is ennyire sügér vagy a fizikához, hogy még a földelés szó jelentését se ismered, akkor hallgass már azokra egy próba erejéig, hogy másik konnektorban is kipróbálod, vagy más módon földeled le.

Földelés: elvezeted a feszültséget a földbe. klasszik megoldás a radiátorhoz kötés, de persze a konnektorban egyszerűbb megtalálni a nullát. Ha akksiról megy, akkor az esélye sincs meg annak, hogy eljutnak az elektronok a földbe. Nulla, nyista. Úgy mindenkinek zúg a hangfal (értsd: nekem is). Ha konnektorba dugod, akkor legalább van esélyed, hogy be van kötve a föld. Nem értem, mi nem világos ezen.

2016. okt. 21. 21:32
 18/18 anonim ***** válasza:
de még az is lehet, hogy az erősítőd nincs leföldelve vagy földhurok keletkezett.
2016. okt. 21. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!