Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A venti túl hangos, hogy...

A venti túl hangos, hogy lehet lentebb venni?

Figyelt kérdés

vettem egy ventit, be szereltem és bedugtam egy 3 tűs csatiba, sysfan ba, de 4 helyett ugye 3 volt, de működik.

nos, biosban megpróbáltam átállítani de nem lehet.

Mi lehet a gond?

Gigabyte GA-G31M-ES2L

2016. okt. 1. 22:54
 1/6 A kérdező kommentje:
4 tű helyett 3 volt/****
2016. okt. 1. 22:55
 2/6 schumilex55 válasza:

A 4. tű szolgál a fordulatszám hangolásra.

Ezért megy maxon. A volt -ot bioszban Talan tudod allítani rajta és akkor nem maxon hanem pl. mediumon megy majd. Vagy vegyél esetleg átalakítót ami 2 vagy 3 tűből csinál 4et.

2016. okt. 1. 23:10
 3/6 A kérdező kommentje:
tudsz linkelni? Sehol sem találom
2016. okt. 1. 23:13
 4/6 schumilex55 válasza:

Sajnos enis csak olyat talaltam ami 4 pines oszt szét kettőbe. Ha van 4 tűs csatit ránézhetsz:

[link]

[link]

2016. okt. 2. 08:14
 5/6 T/Z ***** válasza:

"Vagy vegyél esetleg átalakítót ami 2 vagy 3 tűből csinál 4et."

Ilyen átalakító NEM létezik.

A 4 tűs csatik PWM-re képesek, ezt nem lehet csak úgy átalakítani 3 pines csatiból.

A linkelt kábelek a 4 pólusú PWM-es csatiba dugva elosztják kétfelé a jelet, így több ventilátort is rá lehet kötni, és mindegyik PWM-es vezérlést kap.

Kedves kérdező!

A megoldás számodra az, h olyan ventilátort veszel, ami alacsonyabb fordulatszámú, és (ezáltal) halkabb.

Hardveraprón tömegével hirdetnek olcsón ventiket, amit meg vettél, megpróbálod eladni.

Mi a márkája/típusa egyébként?

2016. okt. 2. 14:03
 6/6 A kérdező kommentje:
2016. okt. 2. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!