Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért "butult el" ennyire a...

Miért "butult el" ennyire a gépem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, hardver/szoftver témakörben szeretnék tőletek segítséget kérni!

Adott az alábbi felszereltségű, több mint 5 éves MyPc márkájú gamer számítógépem:

Processzor: AMD Athlon II X4 635 2.91 Ghz (4 mag)

Videokártya: AMD Radeon HD 5670 (legújabb ATI Catalyst központ - 13.12)

Memória: 4GB (szabad: 2,38GB)

Tárhely: 500GB

Rendszer: Windows 7 Professional 64bit

A fő problémám a következő:

folyamatos "butulást" veszek észre a rendszeren, mintha elfogyna a memória.

Már a Chrome több lapot (facebook, internetrádió, további, memórianyelő lapok) képtelen kezelni akadás nélkül, de már-már néhol egyet sem anélkül, hogy egy pár másodpercre lefagyna a gép a töltés miatt. Képmegosztó oldalon lefelé görgetve mintha "megtelne a memória" és egyre lassabban tölti be az újabb tartalmakat.

Többszöri újratelepítést követően is 1-2 hét után a probléma előjött.

Két partíción tárolom az adatokat (C - rendszer, semmi más + D - minden más, beleértve a telepítendő programok törzsfájljait is).

A TEMP mappát folyamatosan ürítem, de mint mondtam, újratelepítés után is fennáll a probléma.

Próbálkoztam már kevesebb memóriát igénylő böngészővel,

de sajnos a HDD-n tárolt adatok közti keresés illetve betöltés is nagyon lassú.

A játékokkal nincs probléma, elfutnak úgy, ahogy eddig.

Kérdés: 1) Tudom-e bármi módon visszaállítani a régi helyzetet, hogy normálisan tudjak internetezni? Gondolok itt arra, hogy érdemes-e letörölni a D-n, az előző rendszerekre felpakolt és csak .exe fájllal elindított programokat és újratelepíteni

VAGY ThinPC-s Windows 7-et felrakni?

Bármiféle takarítóprogram?

VAGY a gyanúm beigazolódott, miszerint már minden weblap ilyen rohadt sok memóriát eszik?

2) Ha muszáj, mit lenne érdemes bővítenem a számítógépben hardveresen?

Tippelek, hogy memóriaproblémák vannak és/vagy processzor, és ha ajánlott a bővítés, a lenti képen szemléltetett memóriámhoz hasonló foglalatút tudnátok-e ajánlani jutányos áron?

Kérdésekre azonnal válaszolok, amint tudok!

Köszönöm előre is!

2016. okt. 9. 19:02
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek!
2016. nov. 13. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!