Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért "butult el" ennyire a...

Miért "butult el" ennyire a gépem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, hardver/szoftver témakörben szeretnék tőletek segítséget kérni!

Adott az alábbi felszereltségű, több mint 5 éves MyPc márkájú gamer számítógépem:

Processzor: AMD Athlon II X4 635 2.91 Ghz (4 mag)

Videokártya: AMD Radeon HD 5670 (legújabb ATI Catalyst központ - 13.12)

Memória: 4GB (szabad: 2,38GB)

Tárhely: 500GB

Rendszer: Windows 7 Professional 64bit

A fő problémám a következő:

folyamatos "butulást" veszek észre a rendszeren, mintha elfogyna a memória.

Már a Chrome több lapot (facebook, internetrádió, további, memórianyelő lapok) képtelen kezelni akadás nélkül, de már-már néhol egyet sem anélkül, hogy egy pár másodpercre lefagyna a gép a töltés miatt. Képmegosztó oldalon lefelé görgetve mintha "megtelne a memória" és egyre lassabban tölti be az újabb tartalmakat.

Többszöri újratelepítést követően is 1-2 hét után a probléma előjött.

Két partíción tárolom az adatokat (C - rendszer, semmi más + D - minden más, beleértve a telepítendő programok törzsfájljait is).

A TEMP mappát folyamatosan ürítem, de mint mondtam, újratelepítés után is fennáll a probléma.

Próbálkoztam már kevesebb memóriát igénylő böngészővel,

de sajnos a HDD-n tárolt adatok közti keresés illetve betöltés is nagyon lassú.

A játékokkal nincs probléma, elfutnak úgy, ahogy eddig.

Kérdés: 1) Tudom-e bármi módon visszaállítani a régi helyzetet, hogy normálisan tudjak internetezni? Gondolok itt arra, hogy érdemes-e letörölni a D-n, az előző rendszerekre felpakolt és csak .exe fájllal elindított programokat és újratelepíteni

VAGY ThinPC-s Windows 7-et felrakni?

Bármiféle takarítóprogram?

VAGY a gyanúm beigazolódott, miszerint már minden weblap ilyen rohadt sok memóriát eszik?

2) Ha muszáj, mit lenne érdemes bővítenem a számítógépben hardveresen?

Tippelek, hogy memóriaproblémák vannak és/vagy processzor, és ha ajánlott a bővítés, a lenti képen szemléltetett memóriámhoz hasonló foglalatút tudnátok-e ajánlani jutányos áron?

Kérdésekre azonnal válaszolok, amint tudok!

Köszönöm előre is!

2016. okt. 9. 19:02
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
2016. okt. 9. 19:03
 2/11 A kérdező kommentje:

Böngészőm állapota:

[link]

Számítógép folyamatai:

[link]

Teljesítmény:

[link]

2016. okt. 9. 19:04
 3/11 anonim ***** válasza:
valami program fut ami zabálja memoriát és proceszort , esetleg probálj meg egy tiszta windows10 32 vagy 64bitest használni microsoft oldalán talán letölthető win10
2016. okt. 9. 19:28
 4/11 MGéza ***** válasza:
Több ram, legalább még 4gb és egy jobb képességű videokártya nem ártana. Attól függ, mennyit szánsz rá, a procinak elégnek kell lennie.
2016. okt. 9. 19:35
 5/11 anonim ***** válasza:
távolicsd el ezt a Torch -ot.
2016. okt. 9. 19:37
 6/11 MGéza ***** válasza:
Wz a Torch a mostani böngésződ? Én nem próbálkoznék vele. Megjegyzem, a Chrome is pont így működik, pont ilyen sok példányban nyitja meg magát, de azt szedtem róla össze, hogy ez is Chronium alapú. Ami nekem 64 bitre bevált és gyorsank bizonyult, az a Firefox Nightly.
2016. okt. 9. 19:50
 7/11 A kérdező kommentje:

Sajnos a böngészőre való gyanakvás alaptalan, egyszerűen nem javul a helyzet ha Chrome-ot használok sem.

A Windows alapműveleteknél is lassú a gépem.

2016. okt. 9. 21:39
 8/11 anonim ***** válasza:

A Torch különböző kéretlen programokat is telepít, ez a gond, távolítsd el őket, ujratelepítés után ne telepítsed:

[link]

2016. okt. 9. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:
17%
windows7 elavult oprendszer. próbáljál ki egy linux disztrót, valószínűleg megszűnik a problémád...
2016. okt. 9. 23:05
 10/11 MGéza ***** válasza:
az előbb írtam, látom nem figyelsz hogy a Torch is gyakorlatilag Chrome, tehát nem tudom, miféle változást vársz egy ilyen cserétől... ez olyan mintha a Win-re patchot tennél. Egyébként meg tényleg gondolkodj el bővítésen, esetleg karbantartáson, gondolok itt portalanításra, pasztázásra.
2016. okt. 10. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!