Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mért csak az egyik RAM-ot...

Mért csak az egyik RAM-ot érzékeli a gépem?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy gépet, összeszereltem, de csak az egyik memóriát érzékeli a gép. 8Gb-ot a 16 Gb-ból. Ilyenkor mi a teendő?

2016. okt. 8. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Hátha nem érintkezik megfelelően, vedd ki és tedd be még egyszer.

Ha sehogy se működik, próbáld bele másik slotba. Ha úgy már jó, akkor a slot a rossz, gariztasd az alaplapot. Ha a RAM hibás, akkor meg azt.

2016. okt. 8. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:
1-3 vagy 2-4 slotba rakd bele a ramokat
2016. okt. 8. 21:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Úgy raktam. 1-3.

Amikor 2-4 slotba raktam bele akkor 1 hosszú és 2 rövid hangjelzést adott le, szóval úgy nem tudtam bekapcsolni, mert egyiket se érzékelte.

Most van 1. és 3. slotba.

2016. okt. 8. 21:12
 4/7 MGéza ***** válasza:
Milyen típusú lapban próbálod?
2016. okt. 8. 21:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Asus Z170 Pro Gaming

és egy Hyperx Fury 2x8 Gb-os RAm-mal

2016. okt. 8. 22:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Bármelyikbe, bármilyen variációban működni kell. Vagy single vagy dual-ban, de megy. Vagy rosszul dugtad be, vagy a slot hibás.
2016. okt. 9. 01:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Rosszul dugtam be. xd

Megszoktam, hogy mindkét végén kattan. Ezen az alaplapon csak az egyik végén van ilyen rögzítő kar, ezért az alját nem nyomtam be eléggé.

Köszönöm a válaszokat.

2016. okt. 9. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!