Jelenleg egy őskori Windows XP számítógépet húzok, még pentium dual core procival, és ddr2 rammal. Szeretnék már újítani, de mivel 2 év múlva egyetemre szeretnék menni, ezért asztali gépek minimum 5 évig kilőve :D. Nézegettem Windows operációs rendszerrel felszerelt modelleket, viszont azokból a normálisak szintén olyan 250 ezer forint kezdődnek, a MacBookot meg meg tudnám most venni 290 ezer forintos áron. Sok furcsa dolgot hallottam már a Windows 10-ről (adatvédelmi botrány, kékhalál), és mivel már egy iPhone SE büszke tulaja vagyok 1 hónapja, úgy gondoltam ideje lenne kipróbálni azt a híres-neves MacBook Air gépezetet. Ami engem aggaszt az a tárhely. Nem grafikai szakra szeretnék menni, hanem pedagógusképzőbe vagy jogi szakra, ahol inkább Word/PPT fájlok kellenek. Elég ezeknek a 128 giga? A gépet egyébként netezésre, szövegszerkesztésere, és filmnézéshez használnám. Azért is gondolkodok Macben, mert az egyik ismerősömnek egy 2012-es MacBook Air modellje van, és még mindig vígan működik, míg azt hallottam hogy az ilyen árú/évű Windowsal felszerelt gépek belassulnak, és drasztikusan romlik az akkumulátor idejük is.
Mrt a 4gb-osat nézted ki, azzal hosszú távon szívni fogsz, mivel RAM nem bővíthető bennük, míg az SSD igen.
2016. aug. 26. 18:35
4/12 anonim válasza:
Igen nekem is az van, van egy régi pro és egy új air
2016. aug. 26. 18:36
5/12 anonim válasza:
290 rohadt sok érte. Ennyiért mostani modellt kapsz, épp pár napja láttam talán az icentre-nél a hirdetést, hogy 299-ért van idei modell.
2016. aug. 26. 18:47
6/12 A kérdező kommentje:
Ez idei modell, 8gb rammal.
2016. aug. 26. 18:51
7/12 anonim válasza:
Szerintem nagyon jó gép, én is 128gb-os Macbook Airt használok 8gb rammal. Van két másik laptopom is hasonló konfigurációval (bár SSD helyett HDD-vel), azokon Win10 és Linux Mint van fent. Egyértelműen a Mac OSX a nyerő a három közül, remek rendszer. Majd hozzá kell szoknod, megtalálni a Win-es programok alternatíváit, de utána egy álom vele a munka.
2016. aug. 27. 09:52
8/12 anonim válasza:
Én is nemrég újítottam be egy alap Air-t. Eddig teljesen hozza az elvártakat. Az tény, hogy kell hagynod magadnak időt, amíg hozzászoksz a osx-hez. Valamennyire szerintem fogékonynak is kell lenni az egészre. De ha ez megvan akkor egy nagyon kis egyben lévő gép ez. :)
Ha nem a Mac-en akarod tárolni a filmjeidet, sorozataidat akkor szerintem simán elég a 128GB, legalábbis én eddig így látom.
2016. aug. 27. 10:47
9/12 BM-Striker válasza:
Ebben az eseteben jó vétel. Az Air egy korrekt ár-érék arányú jól sikerült ultrabook. Ki is nyírta az Apple, mert belő konkurenciát állított 13 colos MBP-nek (hasonló használati érték hozzá képest, olcsóbban), és a MacBook-nak(Air szimplán sokkal jobban használható gép, szintén olcsóbban).
Egyénként a jól karbantartott Windows-os gépek sem lassulnak be. 2012-as rendes üzleti gépek SSD-vel még midig nagyon jók.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!