Grafikusnak megérné esetleg a Macbook irányába fejleszteni?
Sziasztok a kérdésem csak kíváncsiságból írtam ki. Érdekelne mások véleménye is. Elnézést ha nem szalonképes néha amit írok de most 2 nyelvet is gyömöszölnek a fejembe egyszerre :D
Digitális grafikában utazom, és bár még kezdő vagyok de már most megengedhetek magamnak egy gépváltást. Eddig egy 17,3-mas Dell inspironnal dolgozom de a felbontását (1600x900) kevesellem. Ezért nézegettem újabb gépeket is.
Gondolkodtam Macbookban is bár nekem korlátoltnak tűnik itt a választás.
Természetesen a 250körüli árkategóriára gondolok most. A 400felettiben már nem lenne semmi probléma de egyszerűen ennyit még akkor is ha megtehetem feleslegesnek tartok kiadni egy olyan gépért ami 2 év múlva a felét ha érni fogja. Annyival nem hozna könnyebb munkát azt hiszem (a dell is csak a felbontás miatt nem a legjobb ma már)
Ennek ellenére jókat hallottam a Macbookokról és érdekelne hogy megérné e esetleg egy régebbi macbook pro az 1920x1000valahányas felbontásával. Vagy esetleg ilyent ne is keressek mert ebben az árkategóriában csak a tizenötös picikék vannak.
Esetleg egy másik márka? Valami jó új Dell (nagyon meg vagyok elégedve vele csak ne lenne minden holmijuknak ilyen gyenge kijelzője mostanában)
Esetleg valami más? Érintőképernyős monitorgép?
Na jó abbahagyom mert totál értelmetlen már néhány mondatom lehet :) Remélem azért érti valaki hogy mi lenne a kérdés lényege.
Szép napot és köszi ha szívesen csatlakozol az agymenéshez!
Köszi a választ :) jó volt olvasni.
Igen sokan használnak MAC-et bár ahol én vagyok a legtöbben cintiq-el dolgoznak. Na azt tervezgetem én is de nemrégen váltottam intousra és amire én használom arra még sok is egyelőre (még nem tartok ott hogy 3-4ezer eurót kiadhatnék egy gépre). Ez majd változik a gyakorlattal úgy is.
Nekem még fontos a gép is ezért és bár nem hurcolom sokat de jó ha költözni tudok vele. Nézegettem az iMac-eket is amik nagyjából normálisabb áron mozognak mint a laptopjaik (legalább is én nem találtam modellt normális felbontásban, normális áron) 600-800 euro között már lehet találni 21es iMAC gépet ami viszont csak a felbontásban tűnik jobbnak a Dellemnél.
Milyen a meghibásodási rátája ezeknek a cuccoknak és ha baj van mennyiért szokták javítani őket általában?
Első hordozható gépem egy MSI volt, jó képernyővel és katasztrofális supportal. Mindig volt valami baja és rengeteg időm és pénzem elment a totojgatására. Na ez a Dellel nem fordult még elő 4 év alatt, de ennek az ára egy gyengébb kijelző sajnos.
Egy darabig dolgoztam Linuxal is az MSI-n. Szép volt meg minden de túl sok fejfájást ezért kicsit tartok a MACtől is. Stabilitási vagy vírus gondjaim nem voltak a window-al sem soha. A hipe része meg nem érdekel :)
Egyszer (a linux után) gondoltam rá hogy felrakok egy Hackintost az MSI re (úgy 3 éve). Sajnos azonban nem tudtam megetetni vele a vinyóm (hiába formáztam előre át arra a rendszerre amit ő szeret :D) ez így nekem elég is volt belőle. Azóta könnyebb lett ez esetleg lehetővé tették a rendszer használatát más gépeken is?
Eltűnt a válasz. (?)
Az elsőnek: Nem fejlesztek semmit, semmire. Rajzolok a gépen és tervezek. De köszönöm a tippet.
3D grafikára gondoltam, mivel nem adtál meg pontosabb infót, és számtech kategóriában vagyunk, ezért néztem fejlesztői szemszögből. Ha csak rajzolgatsz és modellezel, akkor meg azt érdemes nézni, hogy amilyen szoftverrel szeretsz dolgozni, az milyen platformra érhető el.
Ha mac mellett döntesz, akkor attól nem kell félned, hogy olyan lesz mint a linux, épp ellenkezőleg. Az Apple a legkisebb önállóságot sem engedi meg a felhasználónak, hülyebiztosra van tervezve az egész, mint a telefonok.
A meghibásodási arányról nem sokat tudok, de ugyanabból a hardverből van, mint a PC-k, csak más logó van rajta, és más az ára. Egyébként az egyes alkatrészek ugyanarról a kínai gyártósorról jönnek.
Érintőképernyős gépnek nem sok értelmét látom, főleg nem rajzoláshoz. Ez tipikusan az a kategória, ami telefonokon meg táblagépeken oké, de rendes gépen csak megkeserítené az életed.
Visszatérve a gépekhez, ha nem mac kell, akkor például az Asus-t tudom ajánlani, jó minőségű cuccokat csinálnak általában.
Köszönöm a választ. Szoftveresen nem lenne hátrány mert elérhető MAC-re is (és gondolom megvenni sem kell újra).
A macel a problémám, hogy gyengének találom az ugyanebben az árkategóriában mozgó "windows" gépekhez képest. Különösen a videokártyát. Ugyanakkor mellette szül az a jó kritika, hogy a gyengébb eszközökkel is jobb eredményt produkál mert nem fregemntálódott, vagyis elég nekik kifejezetten arra a pár gépre megírni a drivereket meg a többit.
A reklámjaikat próbálom tudatosan kerülni mert azok zseniálisan úgy vannak megfogalmazva, hogy akarok egyet :D. A tapasztalataim viszont nem olyan jók vele. Csoporttársam még az egyetemen igazi mac fan volt és ingét gatyáját kiadta egy pici macbook airért. Ő boldog volt vele nekem értelmetlennek és gyengének tűnt, de másra is használtuk a gépeinket.
az új retina kijelzős MAcbook Pro nagyon megyőző, de ugyanúgy az új HP envy is. Ha viszont ennyi pénzem lesz gépre veszek egy Cintiq-t én is...
Én sem tudom miért volt útban bárkinek az a válasz.
De olvasva a kérdéseket amiket feltettem rá tudsz válaszolni... persze csak ha van rá időd. Mi a meghibásodási arány a mac esetében és milyen drága illetve mennyibe fáj a szerviz.
Valamint neked valószínűleg ilyen géped van, illeltve ismered a hackintost személyesen is (talán próbáltad is már) Mik a tapasztalataid vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!