Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek érdemes fejleszteni?

Szerintetek érdemes fejleszteni?

Figyelt kérdés

2.80 GhZ

512MB ram

64MB videókártya

Ez egy ősrégi gép.Voltam PC boltba hogy mennyire érdemes fejleszteni.Aztmondta hogy egyből egy új alaplap kéne ami 38K és utàna lehet venni bele cuccokat VAGY, marad ez a gép, és igy fejlesztem, ezzel csak az a gond, hogy ma már nem nagyon kapni bele cuccokat.Attól félek,hogy sehogyse kapnék bele 2 vagy 4 GB ramot,illetve 512MB os videókártyát.De én nekem nem nagyon lenne kedvem kidobni 38K-t csak az alaplapért,amivel szinte gyorsabb nem lesz a gép.És akkor még várhatnék mire szereznék pénzt a ramra meg stb...Szerintetek? :/

2012. ápr. 10. 23:49
 1/4 BTzone509 ***** válasza:
38 ezer ft böl már tudsz jó gépet venni a vaterán vagy a számítás technika boltban is lehet venni de érdemes egy jobb alaplapot venni szerintem
2012. ápr. 11. 00:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Vatera-n ebay-en biztos hogy találsz bele cuccot szerintem.

Mondjuk nem tudom milyen az alaplap,ha legalább egy intel pentium D procit bele lehet dobni,akkor érdemes lehet fejlesztened,de ha csak 1 magos procit bír el,nem biztos hogy megéri 4GB RAM-ban és 512 megás graff kártyában gondokoznod.1 magos proci mellett,úgysem birod kihasználni őket...Az intel Pentium D is elég elavilt 2 magos technológia ma már,ha jól tudom az első 2 magos intel proci.

Ha lehet legalább egy Intel Pentium D-t bele rakni akkor megéri ha olcsón betudod szerezni a cuccokat,én úgy számolom hogy kb 30-40k-ból ki lehet hozni.Persze márkétól,teljesítménytől függően,használtan.

Ebay-en,Vatera-n mindent megtalálsz szerintem ami kell bele.Ebay-en biztos.

De ha 2 magos procit nem lehet bele rakni,akkor szerintem felejtsd el vagy max 256Mb-os graff-ot és 2Gb RAM-ot rakj bele,ennél több felesleges egy 1 magos 2.8GHz.es proci mellé.Ez kb kijön 20-25k-ból megint csak márkától,tipustól,teljesítménytől függően

Ebay-en,Vatera-n néz szét.Vagy valami online aukciós oldalon amit ismersz.

Alaplapot csak abban az esetben érdemes cseréli ha anyagilag készen állsz egy vadi új konfigot összerakni.Szerintem ha egy gépben már alaplapot kell cserélni "bővítés" céljából,akkor már inkább teljesen új konfigban kell gondokozni,nem "bővítésben"

2012. ápr. 11. 00:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezen már nincs mit bővíteni.

Amúgy alaplapokat 15-25 ezer forintért is lehet kapni, de ez most csak mellékes.

Szerintem olyan 50-60k körül már használtan be lehet szerezni korrektebb gépeket is akár, de erre tényleg nem érné meg költeni.

2012. ápr. 11. 00:33
 4/4 Pj0tr ***** válasza:

Az ilyen régi gépek bővítése azért nem éri meg, mert ha a jelenlegi lapba nem nagyon tudsz/érdemes semmit venni.

Tehát új alaplap. Egy modern alaplapba nem fognak belemenni a jelenlegi cuccaid (proci, ram, vga). Kérdés, hogy mire szeretnéd használni, de elég lehet egy lap, proci, ram, táp kombó, ha elég neked az integrált vga.

Pl:

[link]

[link]

[link]

2012. ápr. 11. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!