Sokszor belassul a gépem. Miert?
Össze raktam egy gépet kb 100 ezer Ftbol, ezek közül a procit kivéve minden új! Tettem rá egy win10 rendszert, es sokszor csinál olyat hogy belassul az egesz gép, sokáig dolgozik, stb.. Először arra gondoltam hogy van egy bizonyos hőfok ami fölött mondjuk nem úgy működik a gép ahogy kene ( alaplap néha 40 fok fole megy ami nem hiszem hogy jó) de utána észre vettem hogy optimális hőmérsékleten is szórakozik.. Van olyan hogy ujra indítom, es el sem indul a gép, csak pörög alap helyzetbe.. Olyankor le kapcsolom a tápot is, es 5 perc pihi után ugyan úgy megy. Mi lehet a baj?
Konfig:
AMD fx 6300
Asrock 9600 alaplap
8gb hyperx 1800mhz (1800valamennyi Xd)
Approx táp
Kingston Ssd
Zalman proci hutto
Gigabyte Radeon r7 240 Vidi kari
120GB modell a V300-tól több teszten is gyengébben teljesített, mint például a WD EZEX. Nyilvánvalóan nem igazán lehet összehasonlítani csak így a kettőt, mert teljesen más működési elvük van. De a 240GB sem megy sokkal messzebbre és bármelyik vele egy árazású SSD sokkal gyorsabb, ezért rossz üzlet.
Abban az alaplapban viszont előfordulhat a throttling, mert elképesztően minimalista darabról van szó, a semmilyen, rossz hatásfokú vrmjén még csak hűtőborda sincs.
A10-7850K-ban például R7 250 szintű igpu van (ami mondjuk kétszer olyan erős, mint az R7 240), ezért igen, az R7 240 egy nagyon rossz üzlet és soha senkinek nem szabadna ilyen kártyát vennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!