Sokszor belassul a gépem. Miert?
Össze raktam egy gépet kb 100 ezer Ftbol, ezek közül a procit kivéve minden új! Tettem rá egy win10 rendszert, es sokszor csinál olyat hogy belassul az egesz gép, sokáig dolgozik, stb.. Először arra gondoltam hogy van egy bizonyos hőfok ami fölött mondjuk nem úgy működik a gép ahogy kene ( alaplap néha 40 fok fole megy ami nem hiszem hogy jó) de utána észre vettem hogy optimális hőmérsékleten is szórakozik.. Van olyan hogy ujra indítom, es el sem indul a gép, csak pörög alap helyzetbe.. Olyankor le kapcsolom a tápot is, es 5 perc pihi után ugyan úgy megy. Mi lehet a baj?
Konfig:
AMD fx 6300
Asrock 9600 alaplap
8gb hyperx 1800mhz (1800valamennyi Xd)
Approx táp
Kingston Ssd
Zalman proci hutto
Gigabyte Radeon r7 240 Vidi kari
Nem a márka számít, hanem a >modell<. Minden gyártónak vannak szar modelljei, párnak van jó is. Csak most történetesen az approxnak minden modellje szar. A Cooler Masternek is elég sok gyenge tápegysége van, de a GM, V és VS szériája rendben van és így van ez mindegyik gyártóval.
Ezeket ajánlom:
Corsair Vengeance
Corsair RMx 550W
Corsair RMi
EVGA SuperNOVA G2
Seasonic Prime Gold
Super Flower Leadex Gold
Antec True Power Quattro
Thermaltake Toughpower DPS G
Antec Edge
Antec True Power Classic
Antec True Power Gold
BeQuiet! Straight Power E10
Cooler Master VS
Cooler Master V
Corsair Vengeance
Enermax Revolution X't II
Enermax Revolution 87+
EVGA SuperNOVA GS
Fractal Design Edison M
FSP Hydro G
NZXT Hale90 v2
Super Flower Golden Green
XFX XTR Gold
Ezek egy kicsit gyengébbek, de teljesen jók, főleg, ha olcsón akarod megúszni:
Antec Earthwatts
Antec High Current Gamer
Corsair új CX
Cougar GX v3
Enermax Triathlor ECO
EVGA SuperNOVA GQ
Fractal Design Integra M
FSP Hydro X
NZXT Hale82 v2
Seasonic S12II
Seasonic M12II
Super Flower FX Bronze
Super Flower Silver Green FX
Super Flower Golden Green HX
Thermaltake EVO Blue
XFX TS Bronze
XFX TS Gold
Zalman EBT
A gépedhez leginkább a Corsair Vengeance 400W tápegység illik.
Egyébként ezt az egészet kár volt megvenni, mert pl az r7 240-nél a mai integrált videovezérlők (i3-6100 vagy A10-7870K) is erősebbek. Az SSD gondolom V300 széria, na az is egy pazarlás volt, egy normálisabb HDD gyorsabb. De nem csak ezeket, hanem az alaplap pontos típusát is lusta voltál kiírni, de feltételezhetően emiatt is throttlingolhat a processzor, mivel elég lespórolt chipsetről (960) van szó és elég kevés normális tagot számlál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!