Nem rég kaptam egy Gigabyte GTX 970 OC-t és ok nélkül néha újra indul a számítógép játék közben. Mi a hiba? (Több lent)
PC-m:
Processzor: Intel Core i5 4460
Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)
RAM: Kingston KVR16N11S8/4 (4GB) x2
Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET 0)
Táp: Zalman ZM600-TX (600W)
HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
Ház: Spire SP1071B Maneo 1071
Azt hiszem ennyi (ha fontos monitor: LG LED 22M35 60 Hz, 1080p)
Olyan volt mintha lefulladt volna egy autó. Utána egyből újraindult. Ez megtörtént ezzel a táppal és egy 550 wattos Akygával is (a videokártya mellé minimum 500 wattos ajánlott). Plusz info, bárha nem hiszem, hogy fontos, az Akyga tápegységgel, egy picit zúgott is a kártya, ez a Zalmannal már megoldódott (ez most nem is fontos). Ez eddig 2-szer történt meg. Az Akygával beindítottam a FarCry 4-et és már a töltőképernyőnél kidőlt, a Zalmannal 15 perces GTA 5-ös igénybevétel után történt meg. Ebből az derül ki (mint már, hogy 2 táppal is megtörtént), hogy a videokártya váltotta ki. Mi lehet a probléma?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Kérlek segítsetek
Tervezek új házat venni, minimum m-ATX, vagy MiniTower, és abba még rakni egy Corsair twin led pack-ket (tehát kettő ventit).
Visszatérve arra, hogy miért nem futtatta le a tesztet, mit csináltam rosszul/mi a baj?
Semmi gond nem volt szerinte, csak hosszú időt állítottál be.
Az a ház, egy ventivel nagyon meleg. Simán benne van hogy azért indül újra a géped. A kártyád gyári maximuma 79 fok, ahol még stabilan működik.
Nem állítottam be sehol sem az időt, de nem is láttam, hogy be lehetett volna. Hol kell?
Na lassacskán csak sikerül megfejtenünk a lehetséges okait az újraindulásnak :-)
Mihamarabb próbálom beszerezni az új házat és a ventiket.
Lehet bármi baja a gépnek ezektől az újraindulásoktól egyébként?
Ettől függetlenül már korábban is említettem, hogy nem csak játék vagy valami olyan dolog futtatása közben indult újra, amikor felhevült a kártya, hanem egyszerű videónézés közben is. Tehát nem biztos, hogy a hőmérséklet az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!