Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem rég kaptam egy Gigabyte...

Nem rég kaptam egy Gigabyte GTX 970 OC-t és ok nélkül néha újra indul a számítógép játék közben. Mi a hiba? (Több lent)

Figyelt kérdés

PC-m:

Processzor: Intel Core i5 4460

Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)

RAM: Kingston KVR16N11S8/4 (4GB) x2

Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET 0)

Táp: Zalman ZM600-TX (600W)

HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX

Ház: Spire SP1071B Maneo 1071

Azt hiszem ennyi (ha fontos monitor: LG LED 22M35 60 Hz, 1080p)

Olyan volt mintha lefulladt volna egy autó. Utána egyből újraindult. Ez megtörtént ezzel a táppal és egy 550 wattos Akygával is (a videokártya mellé minimum 500 wattos ajánlott). Plusz info, bárha nem hiszem, hogy fontos, az Akyga tápegységgel, egy picit zúgott is a kártya, ez a Zalmannal már megoldódott (ez most nem is fontos). Ez eddig 2-szer történt meg. Az Akygával beindítottam a FarCry 4-et és már a töltőképernyőnél kidőlt, a Zalmannal 15 perces GTA 5-ös igénybevétel után történt meg. Ebből az derül ki (mint már, hogy 2 táppal is megtörtént), hogy a videokártya váltotta ki. Mi lehet a probléma?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Kérlek segítsetek

2016. aug. 4. 19:59
1 2 3 4 5 6
 51/53 A kérdező kommentje:

Tervezek új házat venni, minimum m-ATX, vagy MiniTower, és abba még rakni egy Corsair twin led pack-ket (tehát kettő ventit).

Visszatérve arra, hogy miért nem futtatta le a tesztet, mit csináltam rosszul/mi a baj?

2016. szept. 1. 19:07
 52/53 anonim ***** válasza:

Semmi gond nem volt szerinte, csak hosszú időt állítottál be.

Az a ház, egy ventivel nagyon meleg. Simán benne van hogy azért indül újra a géped. A kártyád gyári maximuma 79 fok, ahol még stabilan működik.

2016. szept. 1. 20:00
 53/53 A kérdező kommentje:

Nem állítottam be sehol sem az időt, de nem is láttam, hogy be lehetett volna. Hol kell?

Na lassacskán csak sikerül megfejtenünk a lehetséges okait az újraindulásnak :-)

Mihamarabb próbálom beszerezni az új házat és a ventiket.

Lehet bármi baja a gépnek ezektől az újraindulásoktól egyébként?

Ettől függetlenül már korábban is említettem, hogy nem csak játék vagy valami olyan dolog futtatása közben indult újra, amikor felhevült a kártya, hanem egyszerű videónézés közben is. Tehát nem biztos, hogy a hőmérséklet az oka.

2016. szept. 2. 20:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!