Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem rég kaptam egy Gigabyte...

Nem rég kaptam egy Gigabyte GTX 970 OC-t és ok nélkül néha újra indul a számítógép játék közben. Mi a hiba? (Több lent)

Figyelt kérdés

PC-m:

Processzor: Intel Core i5 4460

Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)

RAM: Kingston KVR16N11S8/4 (4GB) x2

Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET 0)

Táp: Zalman ZM600-TX (600W)

HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX

Ház: Spire SP1071B Maneo 1071

Azt hiszem ennyi (ha fontos monitor: LG LED 22M35 60 Hz, 1080p)

Olyan volt mintha lefulladt volna egy autó. Utána egyből újraindult. Ez megtörtént ezzel a táppal és egy 550 wattos Akygával is (a videokártya mellé minimum 500 wattos ajánlott). Plusz info, bárha nem hiszem, hogy fontos, az Akyga tápegységgel, egy picit zúgott is a kártya, ez a Zalmannal már megoldódott (ez most nem is fontos). Ez eddig 2-szer történt meg. Az Akygával beindítottam a FarCry 4-et és már a töltőképernyőnél kidőlt, a Zalmannal 15 perces GTA 5-ös igénybevétel után történt meg. Ebből az derül ki (mint már, hogy 2 táppal is megtörtént), hogy a videokártya váltotta ki. Mi lehet a probléma?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Kérlek segítsetek

2016. aug. 4. 19:59
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsi vagyok.
2016. aug. 5. 23:17
 22/53 A kérdező kommentje:
Nos, sajnos mióta utoljára írtam 2x is újraindult a gép. Kb. 1-2 hetente indul újra. Szerintem ennek semmi jelentősége, de próbálom a részleteket is leírni. Összességében én is a tápegységre gondolok, mint hibafaktorra, ahogyan ti is sokan írtátok, viszont ennek ellentmond az, hogy a dobozára/tájékoztatójára rá van nyomva, hogy SLI READY. Tehát elviekben 1 darab GTX 970-essel és egyéb dolgokkal meg kéne hogy birkózzon, sőt akár többet is megetetne. Ennek ellenére is lehet ez a hiba?
2016. aug. 27. 17:11
 23/53 anonim ***** válasza:
Csak érdekelne hogy a HDD milyen állapotban van? Megnéznéd a Hard Disk Sentinel-el?
2016. aug. 27. 18:35
 24/53 A kérdező kommentje:
Persze, de miért?
2016. aug. 27. 20:43
 25/53 anonim ***** válasza:

Mert a tápod egy 80+ bronz. és nem egy rossz táp. A elmúlt sok év alatt nálam egyikkel sem volt gond a Zalmanok közt. Viszont a WD Blue-val igen. Legalább kizárhatjuk mint hibaforrást.

A FurMark-al meg egy sresztesztet is le futtathatnál. A Settingben a duration mögé írj még egy nullát. (mielött valaki megjegyezné, nem a tápot kell vele tesztelni, tudom) Elég szkeptikus vagyok a Gigabyte cuccaival.

2016. aug. 28. 01:58
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
A tápegységben nem azt nézed, hogy mikor megy tönkre, hanem alatta mi más megy tönkre. Előfordulhat, hogy a WD blued a tápegység miatt kellett kidobni. A hatásfoknak pedig semmi köze a minőséghez.
2016. aug. 28. 02:02
 27/53 A kérdező kommentje:
Oké, köszi. Még annyit elmagyaráznál, hogy mire is jó/való a stresszteszt? (laikus vagyok ebben a témában)
2016. aug. 28. 13:44
 28/53 A kérdező kommentje:
A Hard Disk Sentinel azt írja, hogy teljesítmény kiváló, kondíció kiváló, működési idő 207 nap, összes beindulás/leállás száma 644, a merevlemez állapota kiváló, nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem. Nem tudom kellene-e még valami, ha igen írd.
2016. aug. 28. 14:12
 29/53 anonim ***** válasza:
100%
A stressz teszt arra való, hogy felmérjük a gép stabilitását cpu/ram/gpu túlhúzás után. Tápegységet nem lehet vele tesztelni.
2016. aug. 28. 14:45
 30/53 anonim ***** válasza:
Akkor ez kizárva. -Végül is lehet hibás a táp.Nem azt mondom hogy kizárt, csak lapból nem lehet azt mondani hogy szar. Ha van ismerősöd akinek van egy működü, jü tápja, ki kéne próbálni vele. Csak két különböző táppal ugyan az a hiba fura.
2016. aug. 28. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!