Nem rég kaptam egy Gigabyte GTX 970 OC-t és ok nélkül néha újra indul a számítógép játék közben. Mi a hiba? (Több lent)
PC-m:
Processzor: Intel Core i5 4460
Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)
RAM: Kingston KVR16N11S8/4 (4GB) x2
Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET 0)
Táp: Zalman ZM600-TX (600W)
HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
Ház: Spire SP1071B Maneo 1071
Azt hiszem ennyi (ha fontos monitor: LG LED 22M35 60 Hz, 1080p)
Olyan volt mintha lefulladt volna egy autó. Utána egyből újraindult. Ez megtörtént ezzel a táppal és egy 550 wattos Akygával is (a videokártya mellé minimum 500 wattos ajánlott). Plusz info, bárha nem hiszem, hogy fontos, az Akyga tápegységgel, egy picit zúgott is a kártya, ez a Zalmannal már megoldódott (ez most nem is fontos). Ez eddig 2-szer történt meg. Az Akygával beindítottam a FarCry 4-et és már a töltőképernyőnél kidőlt, a Zalmannal 15 perces GTA 5-ös igénybevétel után történt meg. Ebből az derül ki (mint már, hogy 2 táppal is megtörtént), hogy a videokártya váltotta ki. Mi lehet a probléma?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Kérlek segítsetek
#29:
Köszi, értem. De attól függetlenül, hogy nem lehet vele tápot tesztelni cpu/ram/gpu túlhúzás után a rossz tápegység hibái is kijöhetnek, nem? Tehát nem közvetlenül, hanem közvetetten teszteli a tápot is. (nem tudom, csak laikusként gondolkodok, nem kötözködés)
#30:
Sajnos nincs erre lehetőségem, de ahol a Zalman tápot vettem, ott ki tudom cseréltetni (csak elég hülyén néz ki, hogy ez már a 3. tápcsere lenne 3 héten belül, de ha nincs más megoldás akkor ennek kell következnie). Ezzel én is egyet értek, hogy két különböző táppal ugyanolyan hiba már gyanús. Lehetséges, hogy a videokártya a felelős?
Mindentől függetlenül meg szeretném akkor csinálni a stressztesztet, de hogyan kell? Aida64-el?
Az Aida64-el meg se próbáljam?
Csak azért vagyok kiváncsi, mert az azt írja, hogy stabilitásteszt, a FurMark, meg azt, hogy stresszteszt.
Mi a különbség?
Illetve a kapott adatokból megtudja a program (vagy Ti) határozni, hogy melyik hardvernek van baja, vagy, hogy melyikek összeférhetetlenek?
Egyik sem terheli jelentősen a számítógépet, de mint mondtam, ezek nem a tápegység tesztelésére vannak. Ha egy tápegység rossz feszültségértéket ad le egy idő után, akkor sem kapcsol ki egyből feltétlenül csak kritikus esetben. Ez pedig azt eredményezi, hogy középtávon fog a gép károsodni.
A videokártyát pedig tesztelni kéne egy teljesen másik gépben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!