Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem rég kaptam egy Gigabyte...

Nem rég kaptam egy Gigabyte GTX 970 OC-t és ok nélkül néha újra indul a számítógép játék közben. Mi a hiba? (Több lent)

Figyelt kérdés

PC-m:

Processzor: Intel Core i5 4460

Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)

RAM: Kingston KVR16N11S8/4 (4GB) x2

Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET 0)

Táp: Zalman ZM600-TX (600W)

HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX

Ház: Spire SP1071B Maneo 1071

Azt hiszem ennyi (ha fontos monitor: LG LED 22M35 60 Hz, 1080p)

Olyan volt mintha lefulladt volna egy autó. Utána egyből újraindult. Ez megtörtént ezzel a táppal és egy 550 wattos Akygával is (a videokártya mellé minimum 500 wattos ajánlott). Plusz info, bárha nem hiszem, hogy fontos, az Akyga tápegységgel, egy picit zúgott is a kártya, ez a Zalmannal már megoldódott (ez most nem is fontos). Ez eddig 2-szer történt meg. Az Akygával beindítottam a FarCry 4-et és már a töltőképernyőnél kidőlt, a Zalmannal 15 perces GTA 5-ös igénybevétel után történt meg. Ebből az derül ki (mint már, hogy 2 táppal is megtörtént), hogy a videokártya váltotta ki. Mi lehet a probléma?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Kérlek segítsetek

2016. aug. 4. 19:59
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:

#29:

Köszi, értem. De attól függetlenül, hogy nem lehet vele tápot tesztelni cpu/ram/gpu túlhúzás után a rossz tápegység hibái is kijöhetnek, nem? Tehát nem közvetlenül, hanem közvetetten teszteli a tápot is. (nem tudom, csak laikusként gondolkodok, nem kötözködés)

#30:

Sajnos nincs erre lehetőségem, de ahol a Zalman tápot vettem, ott ki tudom cseréltetni (csak elég hülyén néz ki, hogy ez már a 3. tápcsere lenne 3 héten belül, de ha nincs más megoldás akkor ennek kell következnie). Ezzel én is egyet értek, hogy két különböző táppal ugyanolyan hiba már gyanús. Lehetséges, hogy a videokártya a felelős?

Mindentől függetlenül meg szeretném akkor csinálni a stressztesztet, de hogyan kell? Aida64-el?

2016. aug. 28. 20:13
 32/53 anonim ***** válasza:

FurMark

[link]

2016. aug. 28. 20:55
 33/53 A kérdező kommentje:

Az Aida64-el meg se próbáljam?

Csak azért vagyok kiváncsi, mert az azt írja, hogy stabilitásteszt, a FurMark, meg azt, hogy stresszteszt.

Mi a különbség?

Illetve a kapott adatokból megtudja a program (vagy Ti) határozni, hogy melyik hardvernek van baja, vagy, hogy melyikek összeférhetetlenek?

2016. aug. 29. 11:37
 34/53 anonim ***** válasza:

Egyik sem terheli jelentősen a számítógépet, de mint mondtam, ezek nem a tápegység tesztelésére vannak. Ha egy tápegység rossz feszültségértéket ad le egy idő után, akkor sem kapcsol ki egyből feltétlenül csak kritikus esetben. Ez pedig azt eredményezi, hogy középtávon fog a gép károsodni.

A videokártyát pedig tesztelni kéne egy teljesen másik gépben is.

2016. aug. 29. 11:46
 35/53 A kérdező kommentje:
Azt hogy érted, hogy középtávon fog károsodni?
2016. aug. 29. 12:27
 36/53 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy fokozatosan instabilabbak lesznek az alkatrészek.
2016. aug. 29. 12:47
 37/53 anonim ***** válasza:
Tudjuk hogy nem tápegységet tesztelnek ezek a programok! Csak elég hülyén jönne ki, hogy harmadszor cseré tápot egy boltban és kiderül hogy valami más a hiba forrása. Nem is a komplett gépet gondolta senki, egyszerre terhelni. Vissza viszi a tápot és a bolt megteheti hogy elküldi a gyárba vizsgálatra, addig meg vár heteket, akkor is ha tényleg a táp hibás.
2016. aug. 29. 14:39
 38/53 anonim ***** válasza:
Ez nem tápegységhiba, bizonyos szériák irodai konfigurációkra vannak tervezve, előfordulhat, hogy ez is sok neki. Tökmindegy, hány ezer watt van ráírva.
2016. aug. 29. 14:45
 39/53 anonim ***** válasza:
Érthető, csak ezt a boltnak is el kell magyarázni. Névleg ezt a konfigot azért vinnie kellene. Akkor is ha ez a kártya nem éppen energiatakarékos :) Meg azért nem olyan rossz ám az a táp.
2016. aug. 29. 15:31
 40/53 anonim ***** válasza:
Pedig elég bóvlinak néz ki, teszt természetesen nem készült róla.
2016. aug. 29. 15:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!