Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » NVidia és AMD videókártya egy...

3 napos mákos lecsó kérdése:

NVidia és AMD videókártya egy gépben?

Figyelt kérdés

Hali fiúk!

Arra gondoltam ,hogy a meglévő HD5850-em mellé beteszek egy valamilyen gyenge 5 ezer forintos kártyát ami tud fullHD-ben videót lejátszani, mert játék közben ez a kártya nem bírja a második monitoron FullHD-ban FPS esés nélkül lejátszani a youtube-ot, meg ugye (A proci nem kevés hozzá mert aközben sem megy fel 70% fölé a terheltsége) az alaplapomon MSI H81M-E33 amin a második pci-e port csak x1-es.

Szóval nem összeadni szeretném a teljesítményüket hanem ,hogy mind a két kártya kezeljen két külön monitort, ez működhet? És ha igen ugyan úgy fog működni mintha 1 azon kártyáról használnék 2 monitort?

A második kis kártya levenné a nagy kari teljesítményét?

Köszi a válaszokat!

2016. júl. 19. 21:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Physx valós fizikai modellezés ami arra van, hogy némileg tehermentesítse a processzort. Élethűbb robbanások, fű szimulációk, egyes játékokban amik támogatják és lehetőség van rá víz, és egyéb matériák valósághűbb megjelenítése stb... De ismétlem: nem minden játék támogatja. Bár az újabb játékok többsége valószínűleg igen. Az amd kártyákban nincs ilyen külön "proci". Régebben az nvidia engedéjezte driver szinten, hogy lehessen használni gyengébb nvidia kártyákat csak a physx használatára. Előtte külön csak erre fejlesztett kártyák voltak, de az nvidia felvásárolta ezt a technológiát.
2016. júl. 19. 21:57
 12/20 A kérdező kommentje:
Ez elég király.
2016. júl. 19. 22:00
 13/20 anonim ***** válasza:
De amúgy nem működhet a két különböző kártya használata. Sajnos vagy játszol és lemondaz a fullhd youtubos videókról, vagy videózol alacsonyabb felbontáson. Vagy beszerzel akár használtan egy erősebb kártyát.
2016. júl. 19. 22:01
 14/20 A kérdező kommentje:

Kár :((((

Pedig már tökre örültem.

2016. júl. 19. 22:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Azért leírhatod milyen a procid. Mert azt is eszi ám a netezés főleg fullhd-s videónézés nem csak a kártyát. Mert azért nem egy gyenge kártya az az 5850... igaz nem mai darab és a támogatottsága kihalt, de azért van még benne szufla.
2016. júl. 19. 22:13
 16/20 A kérdező kommentje:

Intel Pentium g3260, de mondom nem lépi túl a 70%-kot, nincs leterhelve, a ramból szabad még 1 gb.

Ja és míg a mai kártyák Ferrari-k ez a kártya egy BKV-n utazó kisnyugdíjas.

De tuti nem kezelné? Akkor az alaplap mit kezdene a 2. videókártyával? Rengeteg videó van a neten ,hogy pont ugyan ezt alkalmazzák mások is.

2016. júl. 19. 22:19
 17/20 anonim ***** válasza:

Egy adott szérián belül ugyanolyan kártyát igen.

Ajánlom ezt a kis olvasnivalót:

[link]

De mindegy is, hiszen a lapod nem támogatja a két kártyás rendszert hiszen csak egy 16x-os pcie adatsínje van.

De rengeteg procit támogat a lapod. Itt a lista:

[link]

Én javaslok egy i3-at vagy az i5 4460-ast. Hidd el, jelentősen segítene. Bár nem tudom milyen op rendszert használsz. Hozzá kell tegyem: én egy r9 270-es kártyát használok ami nekem jelenleg elég mindenre pedig nem maio darab, és az sem, amiről átnevezték a hd 7870 csak fogyasztásban és némi órajelben különbözik.

2016. júl. 19. 22:32
 18/20 A kérdező kommentje:
Előbb veszek egy vinyót meg egy SSD-t majd januárban, aztán majd jöhet egy i3 ,nekem nincsenek nagy igényeim, F2P játékok menjenek jól, pl.:Ennél a gépnél az elvárás a World of Warships volt és megkaptam, ja meg a War Thunder, na az most tankos részen Movie-n FUllHD-ban 30Fps minimum, kell ennél több?
2016. júl. 19. 22:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem kell :-) Néha én is tankozom. De tény, hogy a sok update és fejlesztés miatt egyre éhesebbek ezek a játékok. Kell az erősebb proci. Inkább mint a vga kártya. Megyünk előre, egy idő után az erősnek és etalonnak hitt cuccaink gyengék lesznek. De piszokság: a gyártóknál már ott van a jövő évi és az az utáni kártya+proci is legyártva. De, hogy bevételük legyen kell egy ütem terv is.
2016. júl. 19. 22:51
 20/20 A kérdező kommentje:
x1-es videókártya mondjuk egy hd5450 nem működhet?
2016. júl. 20. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!