Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megérheti ideiglenesen egy...

Megérheti ideiglenesen egy GTX 950?

Figyelt kérdés

Nemrégiben raktam össze egy új konfigot, amibe majd egy high-end Nvidia kártyát szánok majd (GTX 1070-180). Viszont egyelőre nincs benne videokártya, és az amúgy derekesan teljesítő HD 530 integrált dolgozgat benne. Viszont mégiscsak jó lenne valami derekasabb teljesítményt kiszedni belőle, ezért gondolkoztam azon, hogy amíg nem gyűlik össze a kívánt videókártyára, egy GTX 950-el, vagy hasonló árban fekvő 'budget' kártyával próbálkoznék.

A fő szempont természetesen az ár (50 ezernél ne legyen több), illetve az sem hátrány, ha az új kártya megvétele után minmális veszteséggel tudok túladni rajta. Félek viszont, hogy az AMD új jövevényei pont ennek az árkategóriának fognak felfordulást okozni, így ha most beruházok egy 950-re, lehet később nem tudnék, csak nagy veszteséggel túladni rajta.

Mit gondoltok?

2016. júl. 17. 04:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Semmi gond a 6700-al csúcs vga mellé, én is azt venném, csak én nem spóroltam volna le a K-s verziót.

Azt a lapot kissé túlárazottnak érzem, főleg egy Z170 extreme 4-hez képest.

Azt az 1x16gb-ot nem értem, miért nem 2x8gb?

Azt a tápot ha 20E felett vetted, akkor rossz választás. BQ E10 400W 22E-ért jó és elég egy i7+1080nak is.

2016. júl. 17. 14:16
 12/12 A kérdező kommentje:

14 ezer volt ez a Sesonic táp.

A K-s verziót azért spóroltam le, mert alapvetően nem akartam húzni rajta, nomeg enyhe felára lett volna ez alá még egy z170 lapnak, erősebb hűtésnek, jobb tápnak, meg anyámkínjának. Épp eleget fizettem érte így is már :D

A lap nekem így felel meg, B150 lapok közül ez volt, ami megfelelt USB slotok száma, meg hasonlók szerint.

És, hogy miért 1x16GB és nem 2x8GB? Hosszú távra tervezek, és szeretném nyitvahagyni 64GB-ig a bővíthetőséget. Tudom, a büdös életbe nem fog annyi kelleni, de ki tudja, lehet 8 év múlva is még ezt a gépet használom majd :)

2016. júl. 17. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!