I3-6100-as proci ideiglenesen ki tudja hozni a 710M teljesítményét grafikailag?
Mármint megnéztem, összehasonlítás szerint azonos a kettő, mármint a 6100-ban található integrált kari meg az X éves laptop kártya, a kérdés csupán az, hogy képes lesz-e vajon úgy kihozni a teljesítményt hogy közben ugye processzor feladatokat is ellát...
Mármint szeretnék venni videókártyát, de várom a 460-470-es szériát, viszont mindenképp kellene most gépet vennem és egyelőre nagy igényeim sem nagyon vannak...
"hogy képes lesz-e vajon úgy kihozni a teljesítményt hogy közben ugye processzor feladatokat is ellát... "
A processzor nem úgy működik, hogy van egy futószalag amin van 1 munkás és mindig csinálja amit elé raknak.
Inkább úgy képzeld el mint egy gyárat, ahol van egy csomó futószalag, meg több millió munkás.
A futószalagok(magok, igp stb) simán tudnak egymás mellett működni
Nos azóta megvettem és pozitív csalódás.
Gyakorlatilag "mindent" visz, amit eddig is használtam. Játszani ritkán játszok, de pl. a Photoshop megy már integráltan is, nem kell hozzá külön "kártya".
A League of Legends szintén megy vele viszonylag jó felbontással fullHD képernyőn. Meg a Civilization 5-öt próbáltam még, ott gond van már az 1920-as felbontással, viszont az 1600-as felbontást viszi úgy, hogy alapbeállítással, néhol high, néhol nem a minőség.
2x4GB Kingstone HyperX DDR4 hajtja dual chanelben.
Asus B150M-Plus az alaplap és egy ADATA S550 SSD 240GB a merevlemez.
Akartam/akarok venni 460/470 RX-et, de most így erősen morfondírozok meg-e éri-e egyáltalán. A jó az egészben hogy 5 venti + a CPU megy a gépemben így a hőfok még a 40 celsiust sem lépi át alapjáraton 28-30 körül mozog ha játszom akkor felugrik 40 környékére, vagyis ez a széria kifejezetten nem hajlamos melegedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!