Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Routert hogyan kell telepíteni?

Routert hogyan kell telepíteni?

Figyelt kérdés

Vezetékes D-Link vagy TP-link routert fogok venni egy Adsl modemhez és két XP-s számítógéphez. Úgy szeretném beállítani, hogy egy egyik gépen a netkapcsolat sokkal gyorsabb legyen, mint a másik gépen.

Ezt hogyan kell csinálni?

2010. ápr. 15. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet nem tudom hogy lehet-e modemesen, de ugysi 100% ig fogja használni a netet bármelyik gép ha a másik nem használja.
2010. ápr. 15. 22:09
 2/7 anonim ***** válasza:

sebességet beállítani?

modemesen sehogy... routeresen se nagyon...

switch kell hozzá, amelyik programozható... 25E-ből már jó minőségűt lehet venni (használtan) :)

esetleg szoftveresen, a gyengébb netet kapónak: cfosspeed

2010. ápr. 15. 22:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tehát ha az egyik gép ki van kapcsolva, a másik a netet azzal a sebességgel használhatja, mint router nélküli net esetében? Tehát fullon?

És mi van, ha mindkét gép a neten van? Hogyan, mi szerint oszlik meg a sebesség?

2010. ápr. 15. 22:27
 4/7 A kérdező kommentje:
ja, és switchet nem áll szándékomban venni.
2010. ápr. 15. 22:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyik ki van kapcsolva akkor full sebességet kap. Ha mind2 megy de egyiken csak netezel a másik tölt akkor a töltö gép is szinte full sebességen fog menni, de netezősön alig fogod észrevenni hogy töltesz a másikon. Ha mind2 n töltesz akkor nagyjából 50-50% ban fogja elosztani de ez sokmindentől függ. Nekem is igy van megoldva van mikor 4 gép van a hálózaton.
2010. ápr. 16. 01:04
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. Ez így nekem jó lenne. És hogyan kell feltelepíteni a routert? Mindegyik gépre külön-külön kell, vagy elég csak az egyikre?

Az egyik gépből a routeren keresztül nem lehet átlátni a másik gépbe?

(Mint pl.: rendes hálózati kapcsolat esetén)

2010. ápr. 16. 01:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg kár az általánosságokban most elmélyülni,ha úgyis fogsz venni routert akkor majd annak a konkrét típusnak a telepítésénél már érdemesebb lenne belemenni a részletekbe. Mert szinte biztos ,hogy lesz néhány kérdésed vele kapcsolatban,mivel ezek kivétel nélkül nagyon agyas szerkentyűk.
2010. ápr. 16. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!