Nagy kárt tehetett a gépemben a tápegység kondenzátor
robbanása?
Figyelt kérdés
Este vihar volt, minden ki volt húzva, a gépet más nap délelőtt dugtam be, illetve a tápra adtam rá az áramot, de a táp kondenzátora (mind2) robbant,kuva büdös lett, stb... A folyadék kár tehet a többi hardverben, illetve mennyi esélye van annak, hogy mindent haza vágott? A billentyű,egér,hangfal, stb... működik, de a tápt ahogy tudtam vettem is ki a gépből, lekötöttem mindenről, de azt még nem írtam, mint felrobbant, azonnal le is kapcsoltam az áramot a gép hátulján.
ezért nem árt minőségi tápot venni.. igen, kinyírhatott akár mindent.. el kell vinni szervizbe és végig tesztelni mindent.
2016. júl. 3. 13:04
2/13 anonim válasza:
Villámcsapás ellen minden táp tehetetlen, de ha mondjuk egy Seasonic lett volna a gépedben, sokkal nagyobb esélyed lenne, hogy épségben átvészelte a konfigod.
Így viszont, azzal a kukaszökevény Aqprox-szal nem sok jóra számíthatsz. Egyesével ki kell próbálni mindent, aztán majd kiderül, mi a helyzet.
2016. júl. 3. 13:08
3/13 A kérdező kommentje:
De ezen a kondenzátoron voltak bevágások, így ha kisebb a nyomás vagy az áramerősség (gőzöm sincs hogyan működik) akkor hamarabb felrobbant, vagy ez nem számít semmit?
2016. júl. 3. 13:16
4/13 anonim válasza:
Bocs, most látom, hogy a viharban ki volt húzva. Mindegy, a lényeg, hogy tápon nem spórolunk.
2016. júl. 3. 13:16
5/13 anonim válasza:
rip
2016. júl. 3. 13:20
6/13 anonim válasza:
nekem ilyen kis fos noname tápom van,aztán villámláskor gépezek mindig de sose halt meg a gépem. xD
2016. júl. 3. 13:21
7/13 Dongaben válasza:
Az egész gépet tönkre vághatja! Érdekes, hogy mindig a tápon akarnak spórolni az emberek, pedig ez az alapja az összes gépnek... Hmmm. fura.
2016. júl. 3. 13:23
8/13 anonim válasza:
Egy szerelő rakta nekem össze a gépet, nem én, én ebben tisztában voltam :D
De ha az gér, stb... nem károsodott,meg a monitor akkor valószínű, hogy a kártya/alaplap túlélte?
2016. júl. 3. 13:34
9/13 anonim válasza:
Én vagyok a kérdező, más iókkal :)
2016. júl. 3. 13:35
10/13 Szirty válasza:
Az elkón azért vannak bevágások (könnyítések) hogy ha meghibásodás miatt gázképződés alakul ki benne akkor lehetőleg ott repedjen ki. Akkor nem robban olyan nagyot (kisebb mechanikai kárt okoz).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!