Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történt a géppel? És mi a...

Mi történt a géppel? És mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Filmnézés közben hirtelen leállt... Próbáltam újraindítani, de "no input signal", azt hittem a monitor, de nem az... Csak utána éreztem, hogy olyan szag van, mintha valami legégett volna. Ki is kellett szellőztetni.

Szétszedve láttam, hogy a processzorhűtő-ventilátor nem forog, próbálna forogni, de nem tud. Ez volt a legszembetűnőbb...

Szét is szerdtem, de nem találtam semmi "pörkölődés" nyomot, úgyhogy visszaraktam szépen a processzort. Videókártyát kicseréltem... úgyanúgy nem jó. Aztán a tápegységet szedtem szét, és ott az egyik kondenzátornak eléggé meg volt pörkölődve a teteje, púpos volt és szerintem még valami ki is folyt belőle.

Ez okozhat olyat, hogy nem indul a gép, mert áramot minden kapott? Vagy mégis a processzor lesz a hibás?

Muszáj új tápegységet venni, vagy elég, ha csak a kondit cserélem?

2011. nov. 14. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:
A tápegység biztos, gondolom vmi noname szhar volt. A helyedben a többi alkatrész miatt aggódnék.
2011. nov. 14. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha szerencséd van, akkor a géped többi részét nem érte kár, csak a tápegységet.
2011. nov. 14. 19:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Akkor az is lehet, hogy a tápegység miatt nem forgott a ventillátor?

És azt honnan tudom meg, hogy a tápegységen kívül van-e másnak baja?

Amúgy eredeti GAPA táp. Itt van a címke róla:

[link]

Annyi, hogy már lassan 6 éves.

2011. nov. 14. 19:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Gay Asian Pacific Alliance (GAPA) in San Francisco <- ezt találtam csak. A táp nem javítható, és biztos hogy nem hajtja a ventit ha halott. Nem tudhatod meg ha nincs egy másik táp amivel kipróbáld.
2011. nov. 14. 19:35
 5/10 anonim ***** válasza:

GABA.. de mindegy. Akármelyik tápegység elromolhat egy idő után, csak nem mindegy hogy. Úgy tudod meg, hogy szerzel egy cseretápot vagy beviszed szervizbe. Ha táp cserélés után beindul, akkor jó.

A ventillátoros ügyre pedig: a ventillátornak kell áram. A tápegység biztosítja az áramot az egész gép számára. Szerinted, ha rossz a tápegység forognia kéne? :)

2011. nov. 14. 19:36
 6/10 anonim ***** válasza:

A GABA se a megbízhatóságáról híres.

Amúgy egy normális csere tápot kéne szerezned első körben.

2011. nov. 14. 19:37
 7/10 A kérdező kommentje:

Elnézést, GABA COMPUTER ez a helyes név. Tehát GABA.

Csak úgy néz ki keverem a betűket. Biztos azért van mert tönkre ment a gépem.

2011. nov. 14. 19:38
 8/10 A kérdező kommentje:

Azt értem, hogy ha nincs áram, nincs ventillátorforgás sem.

De akkor a többi miért jó? (Van egy másik ventillátor, az gond nélül megy. A táp ventillátora is jó a POWER LED is ég)

Viszont a merevlemez működését azt "nem hallom". Meg a H.D.D. LEd se villog/ég.

De ha ezek nem mennek, akkor a többi, hogyhogy jó? Van ilyen, hogy csak egyesek elemek állnak le?

2011. nov. 14. 19:42
 9/10 anonim ***** válasza:
A tápegység részben halott. Vannak különböző csatornái. Az alaplapra konkrétan 24 eres kábelköteg megy, amiből lehet hogy jó 1-2 tápfesz.
2011. nov. 14. 20:42
 10/10 Gugu Gabor ***** válasza:

Elsőként fogalmam sincs melyik kondi mehetett el de ha elmegy az általában nem magától megy el, (és nem biztos hogy csak az)

Egyébként nem véletlenül jön ki annyi vezeték a tápból szóval az nem csak 12V ot ad le hanem +5 -5 3,3 voltokat.

Másrészt az hogy pld a 12V nem 12 hanem mondjuk csak 10 attól a ventilátor ami egy igen egyszerű alkatrész simán elindulhat, viszont azt alaplapon már számítanak a jelszintek is.

Szóval én is csak azt tudom mondani cserélj tápot elsőként. (vagy kezd el méregetni ha nagyon szeretnéd)

kis segítség:

[link]

2011. nov. 14. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!